szerző:
hvg.hu

A Jobbikból érkezők közül ezt Dúró Dóra jelentette be.

Kedden jogerősen is párt lett a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be Dúró Dóra kedden az ATV-ben. A párt alelnöke azt mondta, első körben visszadobta bejegyzési kérelmüket a bíróság, ki kellett azt egészíteni, de a mai nappal jogerőssé vált a határozat.

Következő lépésük a szakmai kabinetek felállítása lesz, mondta, lesz a pártnak romaügyi kabinetje is. Hozzátette, visszatérnek az alapokhoz, azokhoz a radikális dolgokhoz, melyek anno a Jobbikot jellemezték.

Arra a kérdésre, hogy ebbe beleférhetnek-e utcai vonulások, Dúró Dóra azt válaszolta, a társadalmi igényt tartják szemük előtt, és szerinte ma erre nincs igény. A Magyar Gárda korábbi megmozdulásai kapcsán kijelentette: abban az időben több településen megszűnt a jogállamiság, és előfordult, hogy kismamák nem mertek az utcára menni, ezért volt szükség a vonulásokra.

„Nem vagyunk koalíciós kistestvérek attól, hogy támogatunk kormánypárt előterjesztéseket” – mondta a Fideszről. Úgy véli, a rajtuk kívülálló ellenzék háromszor kétharmados győzelmet hozott a kormánypártoknak, ezért szerinte a Fidesznek épp az lenne a legkényelmesebb, ha minden maradna a régiben.

Beszámolt arról is, hogy eddig körülbelül kétezren vannak azok, akik tagnak jelentkeztek a Mi Hazánk Mozgalomba, ezeknek nagy része jobbikos volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!