szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Madách Színház Mamma Mia! című előadása előtt aztán sokakat meglepetés ért.

Érdekes eseménynek lehettek szemtanúi azok, akik néhány hete a Mamma Mia! című előadásra érkeztek a budapesti Madách Színházba. Az első sor két helyére ugyanis összesen 84 néző érkezett. Nem tévedésről volt szó: a jegyeken valóban ez a két szék szerepelt, magukkal a jegyekkel viszont már nem volt minden rendben. Hamarosan kiderült, hogy egyik jegy sem eredeti, csupán fénymásolatok.

A becsapott nézőknek a színház végül pótszékeket ajánlott fel, de nem mindenki élt a lehetőséggel. A színházat nem érte kár, így nem fordulhatott a rendőrséghez, egy magánszemély viszont feljelentést tett: jelenleg is folyik a nyomozás ismeretlen tettes ellen, csalás gyanújával.

Az Index szerint a hamis jegyeket egy egyszerű fénymásolóval készítették. A valódi jegyeket még októberben vásárolták, néhány hónappal később viszont feltűnt egy Facebook-csoportban, ahol a tagok színház- és koncertjegyeket cserélnek egymás között. A csaló csak fogta, többször lefénymásolta és eredetiként eladta az egyenként 8400 forintos jegyeket.

A Madách Színház ehhez hasonló mértékű csalással még nem találkozott. Az Indexnek Szokolay Zsolt, a jegyeket forgalmazó Interticket Kft. üzletfejlesztési igazgatója azt mondta: a másodlagos piacon (vagyis amikor a vásárló eladja saját jegyét) többféle visszaélés is előfordul. Az is előfordulhat, hogy a saját, már megvásárolt jegyünket kezdik hamisítani ismeretlenek. Szokolay szerint ez könnyen megtörténhet akkor, ha például a közösségi oldalakon teszünk közzé képet a jegyről. Ilyenkor elég a vonalkódot lemásolni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!