szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gázolás után a férfi továbbhajtott, de később megállt, és magát bámészkodónak álcázva visszasétált a helyszínre, de segítséget nem nyújtott. Most börtönbüntetés kiszabását kérte az ügyészség.

Egy férfi 2016 októberében a késő délutáni órákban ittasan vezetett Szentendre utcáin. Vérének etil-alkohol koncentrációja a bűncselekményi mennyiséghatár négyszerese volt. A nő a Kálvária út szélén tolta a babakocsit, amelyben egy csecsemő aludt. Az anya rikító rózsaszín dzsekit viselt, és a babakocsi színkombinácója feltűnő, narancssárga-szürke volt.

A sofőr a Kálvária úthoz érve ki akart kerülni egy másik gépkocsit, azonban az ittasságból eredő figyelmetlensége miatt nem vette észre a babakocsit toló nőt, és hátulról elütötte. Az ütközés következtében a nő a motorháztetőre vetődött, a szélvédőnek csapódott, majd az elütés helyétől mintegy 18 méterre az úttestre zuhant. A babakocsi, benne a két hónapos csecsemővel a motorháztető szélének csapódott, és az elütés helyétől mintegy 17 méterre a füves területre repült. A babakocsi a kerekeire esett, megingott és eldőlt.

A férfi megállás nélkül elhajtott. Távolabb azonban kiszállt autójából, gyalog visszatért a baleset helyszínére, ahol elvegyült a helyszíni szemle eseményeit figyelő járókelők között. A személyleírások alapján azonban a rendőrök felismerték a vádlottat a bámészkodók között, elfogták és őrizetbe vették.

A baleset következtében az anya nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett el. A csecsemőnek nem esett baja.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség a férfit súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés, és segítségnyújtás elmulasztása miatt börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, erről a Szentendrei Járásbíróság fog dönteni.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Montenegró és Szerbia kölcsönösen kiutasította egymás nagykövetét

Montenegró és Szerbia kölcsönösen kiutasította egymás nagykövetét

Amikor bekapcsolja telefonján a GPS-t, jusson eszébe: adatai máshoz is eljuthatnak

Amikor bekapcsolja telefonján a GPS-t, jusson eszébe: adatai máshoz is eljuthatnak

Kevesnek áll jól a videóhívás, egyre többen mennek plasztikai sebészhez

Kevesnek áll jól a videóhívás, egyre többen mennek plasztikai sebészhez