szerző:
hvg.hu

Heves zivatarok és felhőszakadás miatt is riasztás van érvényben a nyugati országrészben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység tágabb térségében fordulhatnak elő zivatarok, majd éjszaka már másutt is kedvezőek lesznek a feltételek a kialakulásukhoz.

Heves zivatar miatt elsőfokú riasztást adtak ki a nyugati országrészre.

Felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a nyugati országrészben és az északi megyékben.

Hőség miatt elsőfokú figyelmeztetést tettek közzé Bács-Kiskun, Békés és Csongrát megyére.

Szombaton a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul. Zivatarra egyre inkább az ország délkeleti, keleti felén számíthatunk. A zivatarokat felhőszakadás (>20-30 mm), szélerősödés (50-65 km/h) és kisebb méretű jég (2 cm alatti átmérővel) pénteken és szombaton egyaránt kísérheti. Emellett ma északnyugaton, illetve holnap keleten, délkeleten néhol viharos (70-85, esetleg >90) széllökések is kialakulhatnak.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, de eleinte keleten, délután nyugaton hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 16, 20, másutt 22, 30 fok között alakul. Esőre és heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológia. A középső országrészben 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék eshet, az ország keleti megyéiben pedig kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar (károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében).

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!