szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A férfi mobiltelefonokat és készpénzt is lopott alvó külföldiektől.

Egy 33 éves férfi ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség, aki két alkalommal is külföldieket rabolt ki egy budapesti hostelben. A férfi először 2016. június 5-én hajnalban surrant be az épületbe, majd benyitott egy szobába, aminek az ajtaja nem volt kulcsra zárva. A szobában külföldi vendégek voltak, mindketten aludtak, így a vádlott elemelt egy mobiltelefont, egy pénztárcát, készpénzt, valamint egy bankkártyát és egy kulcsot is, majd távozott.

Több mint két hónappal később, 2016. augusztus 12-én a férfi újra megjelent ugyanannál a hostelnél, és ismét talált egy olyan szobát, aminek az ajtaja nem volt bezárva. Az áldozatok megint alvó külföldiek voltak, ezúttal a férfi egy táblagépet, egy táskát és útleveleket vitt magával.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség kétrendbeli védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntette, valamint lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A férfi akár 7 és fél év börtönt is kaphat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem mond le az újpesti jobbikos, aki orosz pénzen repült Afrikába választást megfigyelni

Nem mond le az újpesti jobbikos, aki orosz pénzen repült Afrikába választást megfigyelni

10 millió forint fölé kúszott a Suzuki Swace listaára

10 millió forint fölé kúszott a Suzuki Swace listaára

A koronavírus hozhatja el az otthonszülés forradalmát?

A koronavírus hozhatja el az otthonszülés forradalmát?