szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyolc évre tiltották el a vezetéstől, de a rendelkezés csak Magyarországra vonatkozik. Ennek ellenére Szlovákiában sem akar többet vezetni a kassai milliomosnő.

Szlovákiában sem akar volán mögé ülni az ittas vezetés miatt négy ember halálát okozó Eva Rezesova. A szlovák milliomosnő a napokban szabadult, nyolc évre eltiltották a vezetéstől, az azonban csak utólag derült ki, hogy a büntetés kizárólag Magyarországra vonatkozik. Vagyis az országon kívül bárhol máshol vezethet, így például Szlovákiában is.

Rezesova azonban ott sem akar autóba ülni, erről a nő közeli ismerőse beszélt a 24.hu-nak:

Eva csak a családjával foglalkozik, amióta kijött. Ő vitte iskolába a kislányát, Ellát a mai első tanítási napon. Természetesen nem ő vezette a kocsit. Mivel külföldi állampolgár, ezért a magyarországi jogszabályok csak Magyarországon belül vonatkoznak rá. Azaz simán megtehetné, hogy Szlovákiában kocsiba ül miután visszakapta és érvényesítette a jogsiját. A baleset miatt azonban arra az elhatározásra jutott, hogy Szlovákiában sem fog vezetni majd.

A családhoz közel álló forrástól azt is megtudta a lap, mivel telnek Rezesova napjai azóta, hogy kijött a fővárosi börtönből: "Eva nagyon hálás az édesanyjának azért, mert végig számíthatott rá, amíg börtönben volt. Vele lakik most együtt a lányaival. Nagyon élvezi a szabad életet. A boldogságát pedig növeli, hogy pár nappal ezelőtt bővült a család. A bátyja gyerekének ugyanis babája született. Eva szeretne csinálni egy vállalkozást. Ám hogy pontosan mivel akar foglalkozni, azt még nem döntötte el. Most csak az érdekli, hogy minél több időt töltsön együtt a lányaival" – mondta a lapnak az ismerős.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kicsi, kifejezetten európai Teslát tervezne Elon Musk

Kicsi, kifejezetten európai Teslát tervezne Elon Musk

Kerítésnek hajtott egy összefirkált autó Angela Merkel hivatalánál

Kerítésnek hajtott egy összefirkált autó Angela Merkel hivatalánál

Radar360: Helyzet van a választási törvény és George Clooney körül

Radar360: Helyzet van a választási törvény és George Clooney körül