szerző:
hvg.hu/MTI

A város egyik körzetében önkormányzati képviselőválasztást tartottak. A kormánypárti jelölt ellenfele a Munkáspárt színeibe indult.

A Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok 94,4 százalékát kapta meg a paksi időközi választáson. Ulbert Sándorra 289 voks érkezett, ellenfelére, a munkáspárti Szarka Sándorra 17.

A választáson meglehetősen alacsony volt a részvétel, a 2076 választásra jogosultnak kevesebb mint 15 százaléka ment el: mindössze 307 fő.

Békésen is új önkormányzati képviselőt választottak, ott is nagy fölénnyel nyert a Fidesz-KDNP-s jelölt: Pásztor Szidónia a szavazatok 54,2 százalékát kapta.

A második helyen egy független, Földesi Mihály végzett 29,28 százalékkal, mögötte egy másik független, Kopanyicza András 12,46 százalékot szerzett. Az MSZP jelöltjére, Szabó Gáborra mindössze a voksok 4,06 százaléka érkezett.

Három független jelölt közül Németh Zsoltot választották vasárnap a Zala megyei Vasboldogasszony polgármesterének. Az időközi választáson a település 470 választópolgára közül 274 szavazott, egy voks érvénytelen volt.

Németh Zsolt, aki eddig képviselő-testületi tagként tevékenykedett, 142 szavazatot kapott. Kihívói közül Zsuppán Béla 99, Laska Róbert 32 voksot gyűjtött össze.

A települést 2010 óta irányító polgármester, a szintén független Mazzag Géza egészségi állapota miatt mondott le májusban.

(via Index)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!