szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A város egyik körzetében önkormányzati képviselőválasztást tartottak. A kormánypárti jelölt ellenfele a Munkáspárt színeibe indult.

A Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok 94,4 százalékát kapta meg a paksi időközi választáson. Ulbert Sándorra 289 voks érkezett, ellenfelére, a munkáspárti Szarka Sándorra 17.

A választáson meglehetősen alacsony volt a részvétel, a 2076 választásra jogosultnak kevesebb mint 15 százaléka ment el: mindössze 307 fő.

Békésen is új önkormányzati képviselőt választottak, ott is nagy fölénnyel nyert a Fidesz-KDNP-s jelölt: Pásztor Szidónia a szavazatok 54,2 százalékát kapta.

A második helyen egy független, Földesi Mihály végzett 29,28 százalékkal, mögötte egy másik független, Kopanyicza András 12,46 százalékot szerzett. Az MSZP jelöltjére, Szabó Gáborra mindössze a voksok 4,06 százaléka érkezett.

Három független jelölt közül Németh Zsoltot választották vasárnap a Zala megyei Vasboldogasszony polgármesterének. Az időközi választáson a település 470 választópolgára közül 274 szavazott, egy voks érvénytelen volt.

Németh Zsolt, aki eddig képviselő-testületi tagként tevékenykedett, 142 szavazatot kapott. Kihívói közül Zsuppán Béla 99, Laska Róbert 32 voksot gyűjtött össze.

A települést 2010 óta irányító polgármester, a szintén független Mazzag Géza egészségi állapota miatt mondott le májusban.

(via Index)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újoncok megalázása és népirtás után puccsal jutott hatalomra a mianmari tábornok

Újoncok megalázása és népirtás után puccsal jutott hatalomra a mianmari tábornok

Róth Elza: Heti nemzethalál – kultúrharc a Senki Szigetén

Róth Elza: Heti nemzethalál – kultúrharc a Senki Szigetén

A szakszervezet szerint módosítani kell az egészségügyi dolgozókra vonatkozó törvényt

A szakszervezet szerint módosítani kell az egészségügyi dolgozókra vonatkozó törvényt