szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy közlekedési incidens fajult el, egy magyar és egy skót állampolgárt bántalmaztak és migránsoztak le, miután autójukkal elsodorták egy parkoló kocsi visszapillantó tükrét.

Egy magyar képzőművész-informatikust és skót orvos barátját bántalmazták Szombathelyen egy koccanást követően – írja a 444.hu, ahol videó is látható az incidensről.

A lap a 28 éves, szombathelyi származású, külföldön élő magyar férfi, B. elmondása és az esetről készült felvételei alapján azt írja: az autót a skót J. vezette, ő sodorta el a másik kocsi visszapillantóját, amelynek a kerete eltört. 20-25 méteren belül félreálltak, de még ki sem szálltak, amikor már hatan megrohanták őket, és kifejezetten agresszívak voltak velük: rasszista megjegyzéseket tettek, migránsnak nevezték és szidalmazták őket, mindkettejüket megrángatták, megütötték.

J. – akinek anyja skót, apja pedig iráni, így valamivel sötétebb a bőrszíne egy átlagos európaiénál – nem beszél magyarul, ezért a dühös helybeliek B.-t vették elő: fojtogatták, pofon vágták, miután kiderült, hogy a barátjánál nincs ott a jogosítványa. Arra is hivatkoztak, hogy kölcsönzött autóban keletkezett kár.

A történteket B. rögzítette, felvételeiből kiderül, hogy végig kulturált hangnemben próbált érvelni, ő is kérte, hogy hívjanak rendőrt a helyszínre. A hatóságot végül a másik társaság értesítette. A rendőrök tíz perc alatt kiértek, addigra a férfi, aki többször is kezet emelt B.-re, eltűnt.

B. feljelentést tett a történtek után, a rendőrség garázdaság gyanújával kezdett nyomozni. Bár B. szerint gyűlöletbűncselekmény történt, a hatóság ezt nem látta megalapozottnak.

Az autóban, amelynek megsérült a tükre, 10-15 ezer forintos kár keletkezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szijjártó Péter covidos eszmecserét tartott Majkával

Szijjártó Péter covidos eszmecserét tartott Majkával

Félmilliárddal támogatja a kormány a falusi kutyák és macskák ivartalanítását

Félmilliárddal támogatja a kormány a falusi kutyák és macskák ivartalanítását

Mind a hat angol klub visszalépett az Európai Szuperligától

Mind a hat angol klub visszalépett az Európai Szuperligától