szerző:
hvg.hu

Az indoklás szerint nem élt vissza hatalmával, és a diákok is örültek, hogy újra taníthatja őket.

Felmentették azt a nyíregyházi matematika-fizika szakos tanárt, aki korábban rendszeresen nyakleveseket osztogatott a diákoknak. Az egyik ilyen esetet egy tanuló videóra vette, ezen az látszik, hogy a tanár egy percen belül tucatszor is megüti az egyik fiút. Az RTL Klub Híradója szerint az ügyészség korábban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, és a tanári pályától való eltiltásra tett indítványt.

Az ítélet indoklása szerint a tanárt azért mentették fel, mert a gyerekek valójában tréfaként élték meg, amikor nyakleveseket osztogatott, holott az egyik diák korábban a bíróságon azt mondta: először valóban csak viccnek vette a dolgot, de később mér zavarni kezdte.

A nyíregyházi középiskola igazgatója azt mondta, a tanár munkaviszonya nem szűnt meg, csak felfüggesztették, de szeptembertől már újra tanít. állítása szerint a diákok is örültek, hogy a pedagógus visszatér az intézménybe.

Az ügyész fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!