szerző:
HVG

Nem tűntek el, csak átalakultak a civil politizálás formái, állítják azok, akik a Fidesz harmadik kétharmados győzelme után tömegtüntetéseket szerveztek.

Gulyás Balázs – aki tapasztalt tüntetésszervező – azt mondta, abból a jövőben is építkezni lehet, hogy a szavazók többsége nem akarja a Fideszt kormányon, a pártoktól független aktivistáknak, mozgalmároknak és gondolkodásmódjuknak pedig szerinte egyre nagyobb a szerepük. Gulyás szerint az ő feladatuk, hogy az elkényelmesedett ellenzéki politikusokat, a megélhetési képviselőket felrázzák, tematizálják a legfontosabb problémákat, ha szükséges, tömegeket mozgósítsanak.

A civilek szervezői arra készülnek, hogy valós, működőképes konstrukcióként tálalják a jövő évi önkormányzati választásokra az egy ellenzéki jelölt mint kihívó felállítását.

Részletek a csütörtökön megjelent HVG hetilapban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!