szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Komlói Járásbíróság emellett végleg eltiltotta a pedagógusi foglalkozástól a férfit. Maga szervezte a táborokat, ahol a lányokat fogdosta.

A férfi több éven keresztül szervezett művészeti táborokat Baranya és Tolna megyében 7 és 14 év közötti gyermekek számára. A 2014-ben, majd a 2015-ben rendezett táborokban ismerkedett meg a későbbi sértettekkel, egy 11, illetve egy 12 éves kislánnyal, rájuk különös figyelmet fordított, a többi táborozótól eltérően velük rendszeresen többet foglalkozott.

A vádlott rendszeresen aludt egy sátorban a kiskorú táborozókkal. Amikor a többiek elaludtak, a férfi a kiválasztott lányok mellé feküdt, simogatta őket, majd a sértettek ruházata alá benyúlva a kislányok hasát, melleit simogatta. Több esetben előfordult, hogy szájon csókolta őket.

A Komlói Járásbíróság a vádlottat folytatólagosan, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése miatt ítélte hat év börtönre, valamint eltiltotta véglegesen a pedagógusi foglalkozástól.

Fenntartották a férfi bűnügyi felügyeletét is, nem hagyhatja el lakóhelye közigazgatási területét. Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, az ügyészség három napot fenntartott a fellebbezés bejelentésére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!