szerző:
hvg.hu

Weiszdorn Róbert elvileg gyakorolhatja a lelkészi hivatást. Legkorábban 74 évesen szabadulhat.

Sikeresen lediplomázott a móri mészárlás egyik elkövetője, Weiszdorn Róbert – írja a Blikk. A férfi az érettségijét is a börtönben szerezte meg, majd teológiára jelentkezett, idén pedig leállamvizsgázott. Elvileg gyakorolhatja a lelkészi hivatást.

A férfit 2008-ban ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre úgy, hogy legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra. A 2010-ben lezajlott másodfokú eljárás súlyosbította, és 40 évre emelte a férfi minimálisan letöltendő büntetését. A most 44 éves férfi legkorábban 74 évesen szabadulhat.

Weiszdorn volt az, aki a 2002. május 9-i móri bankrablás előtt segített a bankfiók feltérképezésében, a rablás idején pedig rálőtt a biztonsági őrre, majd az ajtóba állt, és elküldte az érkező ügyfeleket. Társa, Nagy László eközben nyolc emberrel végzett odabenn. Öt évvel később buktak le. Nagy a börtönben öngyilkos lett.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!