szerző:
hvg.hu

Európai elfogatóparancsot adtak ki a férfi ellen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére a Budai Központi Kerületi Bíróság kiadta az európai elfogatóparancsot az afgán férfi ellen, akit nemi erőszakkal gyanúsítanak.

Mint arról beszámoltunk, egy Sarhadi Bilal Ahmad nevű afgán menekülttel szemben indítottak nyomozást, a gyanús zserint ugyanis az afgán férfi vasárnap hajnali 3 óra körül Budapesten, egy V kerületi gyorsétterem mosdójában szexuális aktusra kényszerített egy nőt, aki később feljelentést tett.

Budapest rendőrfőkapitánya külön nyomozócsoportot hozott létre a férfi elfogására, vasárnap délután pedig a rendőrség egy videót is közzétett, amelyen a rendőrök valószínűleg a férfi lakásán tartanak éppen házkutatást.

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője az MTI-nek azt mondta, a férfi oltalmazott státuszban van Magyarországon és 2017 nyara óta él az országban. Azt is elmondta, hogy a rendőrség ellenőrzi a férfi ismerőseit, a tömegközlekedési eszközöket és bizonyos főbb útvonalakat is. Kiemelten ellenőrzik a vasúti pályaudvarokat is.

Mivel a rendőrség szerint felmerült a gyanúja annak, hogy a férfi külföldre szökik, ezért a BRFK a nemzeti elfogatóparancs mellett kezdeményezte az európai elfogatóparancs kiadását is, amelyet a Budai Központi Kerületi Bíróság ügyeletes bírója soron kívül elrendelt.

A BRFK nyomozói a férfi elfogása és elszámoltatása érdekében felvették a kapcsolatot az osztrák és a német társhatóságokkal.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!