szerző:
hvg.hu

25-29 fok lesz délután.

Hétfőn is sok napsütéssel, kevés felhővel folytatódik a kellemes, késő nyárias idő. Csapadék nem valószínű. Az északi-északnyugati szél több helyen mérsékelt, keleten élénk lesz. 

Délután 25-29 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn is frontmentes lesz időjárásunk. A hűvös reggel miatt ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak, valamint nő a megfázásveszély is. A napközbeni erős melegedés miatt fejfájás, migrén vérnyomás-ingadozás továbbra is jelentkezhet a melegre fokozottan érzékenyeknél.

Érdemes hosszabb sétákat tenni a szabadban, a kint töltött idő jó hatással van hangulatunkra, közérzetünkre. Az UV-sugárzás a déli, kora délutáni órákban délen elérheti az erős fokozatot, ott célszerű lesz gondoskodni bőrünk védelméről.

Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről, immunrendszerünk erősítésére pedig fogyasszunk friss idénygyümölcsöket, növeljük a C-vitamin bevitelének mennyiségét!

Kedden száraz, fátyolfelhők által szűrt napos időre készülhetünk, melyek helyenként erősebben megvastagodhatnak. Az északi-északnyugati szél északkeleten élénkülhet meg. Hajnalban 9-16, délután 26-30 fok várható.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!