szerző:
hvg.hu

Azt írták, hogy a befektető csak mélygarázs építésére kapott engedélyt, a játszótérhez hozzá sem nyúlhattak volna.

Reagált Belváros-Lipótváros Önkormányzata arra, hogy a telek tulajdonosa elkezdte bontani a Bástya utcai óvoda játszóterét azért, hogy építkezésbe foghasson a területen. A hvg.hu-nak küldött közleményükben azt írják, hogy kisajátítják a telket, mivel a beruházó – hiába vásárolta meg a telket – csak mélygarázs építésére kapott engedélyt, a játszótérhez hozzá sem nyúlhattak volna. Az önkormányzat azt állítja, hogy korábban többször is próbáltak egyeztetni erről a tulajdonossal, nem kaptak választ, ezért úgy döntöttek, hogy most közbeavatkoznak.

A képviselő-testület már 8 évvel ezelőtt döntött arról, hogy a telken maradnia kell a játszótérnek, így az önkormányzat szeptember 20-i képviselő-testületi ülésén már napirendre is veszik a kisajátítási eljárás megindítását. Az önkormányzattól a beruházó nem kért engedélyt sem az építkezésre, sem a játszótér bontására, csak egy telepengedélyt jelentettek be.

Azt is hozzáteszik, hogy az óvodások nem maradnak friss levegő nélkül: az önkormányzat átmenetileg az óvoda rendelkezésére bocsátja a szomszédos Szerb utcai parkot, így a szabadtéri foglalkozásokat ott meg lehet majd tartani.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Dercsényi Dávid Itthon

Kisajátítással korrigálná a Belváros, hogy udvar nélkül maradt 150 óvodás a Belvárosban

Pénteken lezárták a belvárosi Bástya utcai óvoda udvarát, a tulajdonos parkolót akar rajta üzemeltetni. A szülők felháborodtak, hiszen egyrészt az ő pénzükön újult meg az udvar, másrészt a gyerekek így udvar nélkül maradtak. Az önkormányzat cikkünk megjelenése után közölte: a megállapodásra képtelen tulajdonossal szemben a telek kisajátítását kezdeményezi.