szerző:
hvg.hu

Megszerezte az Index Jozef Rohác beismerő vallomásának szövegét, amely szerint a szlovák bérgyilkos azt állítja, ő végzett Prisztás Józseffel.

Jozef Rohác augusztus 14-én tett vallomást, amelyben azt állította, hogy nem ő ölte meg Fenyő Jánost, és az Aranykéz utcában sem ő robbantott – azt viszont nem mondta, hogy nem is volt része ezekben a bűncselekményekben.

Emellett magára vállalta az alvilág ismert figurájának, Prisztás Józsefnek a megölését. Pedig ebben az ügyben tavaly májusban ítélték el jogerősen H. Istvánt.

A lap emlékeztet, hogy abban a büntetőperben Rohác nem szerepelt sem vádlottként, sem tanúként, küldött viszont az ítélet után egy üzenetet a Hír Tv-nek, azt állítva, ő tudja, ki az igazi gyilkos. Ennek alapján H. ügyvédje perújítást kért, az ügyben a Kúria döntött, aminek értelmében a rendőröknek ki kellett hallgatniuk Rohácot.

Az Index több pontot is kiemelt a vallomásból, amelyeket a szlovák férfi rosszul idézett fel, amikor meghallgatták. Éppen olyan részleteket – Prisztás autójának színét, a gyilkosság időpontját –, amelyeket a sajtóból ismerhetett volna. Vagyis utánanézhetett volna, ha el akarja hitetni, hogy ő, és nem H. István a gyilkos.

Ugyanakkor olyan információkat is megosztott a rendőrökkel, amikről nem tudhatott a sajtóból. Például azt, hogy honnan, milyen típusú autóból szerezte a fegyverét, leírta, hogy milyen biciklivel távozott a gyilkosság helyszínéről, és hogy hogyan nézett ki Prisztás és a vele lévő F. Ferenc, amikor a merénylet történt.

A lap megjegyezte: sajtóhírek szerint a rendőrök azért nem hisznek Rohácnak, mert szerintük sok részletkérdésre nem tudott választ adni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Gyárfás zsarolása ügyében hallgatták ki Rohácot

Gyárfás Tamás megzsarolása ügyében is gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a már jogerős szabadságvesztését töltő Jozef Rohácot – erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.