szerző:
hvg.hu

A reformatus.hu-nak beszélt az Emmi korábbi vezetője a jövőjéről.

Ahogy korábban megírtuk, lemond parlamenti mandátumáról Balog Zoltán, az Emmi korábbi vezetője ugyanis úgy döntött: visszamegy szolgálni a Magyarországi Református Egyházhoz, a két feladat pedig összeegyeztethetetlen.

Hogy ki veszi át Balog Zoltán helyét, egyelőre nem tudni, de a reformatus.hu-nak elárult néhány érdekességet.

"Tizenkét évig szüneteltettem a lelkészi szolgálatomat, helyettes lelkipásztor szolgált a Hold utcai gyülekezetben. Most ez az állapot szűnik meg azzal, hogy kérem a státuszom visszaállítását. Nem szakadtam el a gyülekezettől eddig sem, amikor tehettem, vállaltam szolgálatot, hirdettem Isten igéjét" – mondta a portálnak.

Balog azt is egyértelművé tette, hogy számára az egyházi szolgálat fontosabb, mint a képviselőség.

"A Kárpát-medencei református egyházi vezetők, a Generális Konvent legutóbbi ülésén, Lillafüreden egyértelműen és nyilvánosan is világossá tették, hogy visszahívnak, visszavárnak, az egyházban van a helyem. Sosem felejtem el azokat a pillanatokat, amikor megköszönték a munkámat, olyan szeretettel vettek körül, amit a politikában nem gyakran tapasztalhat meg az ember" – fogalmazott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!