szerző:
hvg.hu

Pénzmosás miatt emeltek vádat ellenük.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy budapesti testvérpárral és felbujtójukkal, egy nővel szemben, mert 2015-ben a nő kérésére bankszámlákat nyitottak, és azokon Dél-Koreából és Spanyolországból származó pénzeket tároltak hosszabb-rövidebb ideig. A pénzt kisebb összegekben személyesen és bankkártyával vették fel, majd átadták felbujtójuknak.

A testvérpár – egy férfi és egy nő – így mintegy 35 millió forintot csalt el, a külföldi pénzek általában tisztességtelen úton, fizetési műveletek félreirányításával érkeztek a számlákra.

Az ügyészség pénzmosás miatt emelt vádat ellenük. Ha a három vádlott már az előkészítő ülésen beismerik tettüket, akkor enyhébb büntetést kaphatnak, de így is börtönbüntetésre számíthatnak: a testvérpár női tagja, aki több pénzfelvételben is részt vett, 10 hónapot, a férfi pedig 8 hónapot kaphat, 2-2 év felfüggesztett szabadságvesztéssel. A felbujtó esetében az ügyészség 2 év végrehajtandó szabadságvesztés és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!