szerző:
hvg.hu

A Hit Gyülekezetének vezető lelkésze, az ATV tulajdonosa levélben kritizálja a Sargentini-jelentés állításait. Sorosozástól sem mentes írásában azt állítja például, nem gyűrte maga alá a Fidesz a médiát, Merkel német kancellár pedig katonai uralma alá vonná Magyarországot.

Németh Sándor a nemzetközi evangéliumi-karizmatikus mozgalom vezetőinek írt levelét a Hit Gyülekezetének lapja, a Hetek pénteki száma fogja megjelentetni, de annak tartalmát a kormánypárti Pesti Srácok előzetesen ismertette. Németh ebben azt írja: a Sargentini-jelentés nagyon sok hazugságot tartalmaz, és bár az emberi jogokkal kapcsolatos kritikáknak van némi valóságalapjuk, az idevonatkozó kormányzati intézkedéseket mindenki a világnézete alapján ítéli csak jónak vagy rossznak.

Németh szerint meg lehet fogalmazni kritikákat a magyar média helyzetével szemben, az azonban nem igaz, hogy a Fidesz felszámolta volna a szólásszabadságot, vagy maga alá gyűrte volna a teljes sajtót. Szerinte Merkel központilag irányított tömeges migrációt szervezne Európába, és német dominancia alá helyezné a bevándorláspolitikát, azaz Magyarországot német katonai megszállás alá vonná, és gyarmati helyzetbe taszítaná.

Németh Sándor fél attól is, hogy az Unió egy birodalommá fog alakulni, és a Szovjetunióhoz hasonlóan uralma alá akarja hajtani Közép-Kelet-Európa országait. Németh Sándor Judith Sargentinit harcos anticionistának és a modern antiszemitizmus harsány képviselőjének nevezi, aki Izraelt apartheid államnak minősítette.

Németh Sándor a kormányéhoz nagyon hasonlóan vélekedik Soros Györgyről is, szerinte ő és a háttérhatalmak azért dolgoznak, hogy megakadályozzák az antiglobalista, bevándorlásellenes, nemzeti és keresztény politikai erők megerősödését Európában. Szerinte Soros hálózatának emberei neki is láttak "ennek az ukáznak a végrehajtásához".

Németh végül, de nem utolsósorban kettéosztja levelében Európát a bevándorláshoz való hozzáállás alapján: mint írja, a kelet-európai országok Nyugat-Európával szemben nemzeti önállóságuk megőrzését szeretnék, jobban ragaszkodnak keresztény tradícióikhoz, és elutasítják az ultraliberalizmust.

Helyesnek tartja azt is Németh, hogy a magyar alaptörvényben a tradicionális házasság definíciója szerepel, és a hagyományos családokat részesítik támogatásban, illetve hogy nem engedélyezik a melegházasság különböző formáit.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Harmincezer ember nyelvvizsgadíját fizette vissza az állam

Harmincezer ember nyelvvizsgadíját fizette vissza az állam

A bevándorlók mellett tüntettek Rómában

A bevándorlók mellett tüntettek Rómában

Aláírta a lengyel elnök az EU által elkaszált törvény módosítását

Aláírta a lengyel elnök az EU által elkaszált törvény módosítását

Gyurcsány: Kibontakozott az ellenállás

Gyurcsány: Kibontakozott az ellenállás

Az ellenzék a provokátoroktól tart a mai tüntetésen

Az ellenzék a provokátoroktól tart a mai tüntetésen

Cafeteria: ezeket a támogatásokat éri meg még az új év előtt kiszórni

Cafeteria: ezeket a támogatásokat éri meg még az új év előtt kiszórni