szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 168 Óra főszerkesztője szerint elfáradt Bolgár rovata.

A múlt héten szóltak, hogy akkor többet ne írjak. Hogy pontosan miért, azt nem tudom, de valószínűleg most már mindenki igazat mond. Én is csak erre tudok gondolni – mondta Bolgár a kirúgásáról.

A hírt elsőként a DK-közeli portál, a Nyugati Fény írta meg, de azt a hvg.hu-nak is többen megerősítették a laptól. Bolgárnak Hogy mi van? címmel futott oldala a hetilapban, többnyire a kormányoldalon megjelent hírekhez fűzött magyarázatot, kommentárt.

Az Indexnek azt mondta Tóth Ákos, a 168 Óra főszerkesztője, hogy „kilenc év után valóban megszűnt Bolgár György rovata a 168 Órában, mert a sorozat ennyi idő után elfáradt.” Szerinte politikai összeesküvést nem kell keresni a történtekben, még ha világos is volt, hogy ez fel fog merülni: „Szerintem el kéne olvasni a lapot: ennél karakteresebben ellenzéki lap ma nem igazán akad. Bolgár rovatának megszüntetése az én döntésem volt, amit nem kívánok hosszasan kommentálni.”

Bolgár azt mondta, ő csak annyit tud, hogy a főszerkesztő egyik napról a másikra, minden előjel nélkül írásban közölte, hogy „azt a döntést kényszerült meghozni, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt a munkámra. Ez teljesen váratlan volt, mert a kilenc éve futó rovatom ellen a szerkesztőség tagjainak semmi kifogása nem volt, sok helyet nem foglalt el a lapban, volt némi visszhangja, és még két könyv is megjelent az írásokból. Ebből úgy gondolom, a szerkesztőségen belüli okuk nem lehetett a döntésre, azt pedig, hogy kívülről milyen ok lehetséges, nem mondják el. Nekem nincs bizonyítékom semmire, azt pedig, hogy mit sejtek, egyelőre nem tárnám a nyilvánosság elé; mindenki gondoljon, amit akar, nézze meg, kinek lehetett beleszólása.”

De szerinte nem politikai okokból szűnt meg a műsora, amióta új talaja van a lapnak, nem úgy látszik szerinte, hogy „megszűnt volna a kormányellenes hangvétel, így ilyen szempontból nem tudom megmagyarázni a döntést; ha pártpolitikai ok állna a háttérben, nyilván azonnal elküldtek volna a tulajdonosváltáskor.”

Az okokról a DK-közeli portál azt írta, a Köves Slomóhoz köthető Brit Média Kft.-nek tulajdona van a 168 Órában és a Klubrádióban, akik nem örültek a Heisler-féle interjúnak és az ott elhangzó kritikáknak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Varga Mihály jó hírt közölt a Babakötvényről

Varga Mihály jó hírt közölt a Babakötvényről

A koronavírus előtt meglepően jól állt Magyarország kórházi ágyakban

A koronavírus előtt meglepően jól állt Magyarország kórházi ágyakban

Felszállt a második szlovák repülő autó

Felszállt a második szlovák repülő autó