szerző:
hvg.hu

A fideszes többség blokkolta az időközi választást, botrányos ülésen.

Összeült pénteken a hódmezővásárhelyi közgyűlés, ahol különféle személyeskedések után nem vették napirendre a testület feloszlatását. Ezt Márki-Zay Péter polgármester javasolta a múlt héten, arra hivatkozva, hogy a fideszes képviselők minden érdemi intézkedést megakadályoznak. Különösen sérelmezte, hogy gyerekprogramok hiúsultak meg, iskolafelújítások maradtak el, és bezárják a helyi stadiont is.

A pénteki – a Facebookon élőben közvetített – közgyűlésen a kormánypárti képviselők többek között azzal vádolták meg Márki-Zayt, hogy a Lázár János vezette Hódmezővásárhely támogatta az ő hazatelepülését Kanadából 2009-ben. A polgármester ezt cáfolta, illetve feltette a kérdést, hogy kinek van erre bizonyítéka. A Fidesz-frakció vezetője, Hegedűs Zoltán szerint az elhunyt polgármester, Almási István tudna bizonyítékot, de ő meghalt.

Az ülés kezdete után két órával kezdték megtárgyalni a napirendet, amelyen szerepelt volna a képviselő-testület feloszlatása. Ezt Kószó Péter fideszes képviselő sértődötten utasította vissza, és azt ecsetelte, hogy csapatuk mennyi befektetést hozott a városba. Márki-Zay szerint ezt is megmérhetnék egy választással.

A testület végül nem vette napirendre a polgármester javaslatát. A helyi fideszesek korábban már elmondták, hogy nem fogják támogatni, mert szerintük sokba kerülne, illetve a folyamatos kampány ártana a városnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Eltűnt ez a három kiskorú egy pesti gyermekotthonból - fotók

Eltűnt ez a három kiskorú egy pesti gyermekotthonból - fotók

Köszöni, még marad az indián nyár

Köszöni, még marad az indián nyár

Saját április elsejei tréfáját is valóra váltja Elon Musk?

Saját április elsejei tréfáját is valóra váltja Elon Musk?

Ez az ételhordó mágnessel oldja meg, hogy ne folyjon ki belőle semmi

Ez az ételhordó mágnessel oldja meg, hogy ne folyjon ki belőle semmi

Hashajtó helyett elég lesz beszedni egy vibráló kapszulát

Hashajtó helyett elég lesz beszedni egy vibráló kapszulát

Zöld rendszám és gázolaj: új dízel hibriddel jött ki a Mercedes

Zöld rendszám és gázolaj: új dízel hibriddel jött ki a Mercedes