szerző:
MTI / hvg.hu

Szombathelyen az előzetesben ülő Czeglédy Csaba elvesztette a mandátumát.

Két településen rendeznek ma időközi önkormányzati választást: a Fejér megyei Vajtán polgármestert és képviselőtestületet választanak, Szombathelyen pedig egyéni választókerületi képviselőt.

Vajtán azért kellett időközi választást kiírni, mert a község képviselő-testülete július 9-én feloszlatta magát. A polgármesteri posztért három független jelölt indul, a képviselő-választás szavazólapján pedig nyolc független jelölt neve szerepel majd. A választói névjegyzékben 733-an szerepelnek.

A Vas megyei Szombathely 5. számú egyéni választókerületében azért tartanak időközi választást, mert a választókerület 2014-ben megválasztott képviselője - mivel előzetes letartóztatásban van - egy éven át nem vett részt a képviselő-testület ülésén, így képviselői megbízatása megszűnt.

Szombathelyen Fidesz-KDNP-s a polgármester (Puskás Tivadar) és Fidesz-KDNP-s a parlamenti képviselő (Hende Csaba), de nincs jelentős többségben a kormánypárt a képviselőtestületben, ezért kéne vinni a mandátumot.

A választáson két jelölt indul, az egyik az Éljen Szombathely! Egyesület jelöltje, a másik a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt közös jelöltje. A választói névjegyzékben 4305-en vannak.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet. Sőt Czeglédy Csaba a börtönből is buzdít az ügyvédjén keresztűl.

Még 3 hónapig benn tartják Czeglédy Csabát, már óvadékkal sem mehet haza

További 3 hónappal meghosszabbította a bíróság hétfőn az előzetesben lévő Czeglédy Csaba letartóztatását, és az is eldőlt, hogy már a korábban felmerült 50 millió forintos óvadék ellenében sem kerülhet szabadlábra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Pert indít a Jobbik volt alelnöke ellen

Pert indít a Jobbik volt alelnöke ellen

Momentumos jelölt csap össze a Fidesszel a fővárosi időközi választáson

Momentumos jelölt csap össze a Fidesszel a fővárosi időközi választáson

Aki hagyja, hogy végigtapogassa ez a kis robot, annál felismerheti a bőrrákot

Aki hagyja, hogy végigtapogassa ez a kis robot, annál felismerheti a bőrrákot

Az államfő segítségét kéri Szél Bernadett

Az államfő segítségét kéri Szél Bernadett

Van egy fontos szöveg minden weboldalon, amit alig olvas el valaki

Van egy fontos szöveg minden weboldalon, amit alig olvas el valaki

A Margit körúton nyit helyet a pesti bulinegyed egyik ismert figurája

A Margit körúton nyit helyet a pesti bulinegyed egyik ismert figurája