szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ellenőrzéskor a péküzem és a dolgozók munkaruhája, a munkaasztalok felülete is koszos volt.

Jogsértést állapítottak meg a Nébih élelmiszerlánc-biztonsági szakemberei a Neu-Frisch Kft. péküzemében.

A hivatal összesen 394 kg és 1809 db finom pékárut (zsemle, kifli, kalács, virslis, sajtos croissant, lekváros párna, mákos patkó, kakaós csiga, túros batyu, sajtos pogácsa) vont ki a forgalomból nyomonkövetés hiánya miatt.

A Nébih közölte továbbá, hogy a péküzem egész területe takarítatlan, a falak pókhálósak, festékhiányosak voltak. Az ablakok keretei rozsdásak, takarítatlanok, voltak, a nyílászárókeretek mellett több helyen a szabadba lehetett kilátni. Az ellenőrzés ideje alatt rovarok voltak a termelőhelyiségben.

Szintén rozsdásak, szennyezettek voltak az élelmiszeripari gépek, valamint a sütőszekrény, sütőberendezés is. A sütőlemezek és a szakajtók töredezettek, takarítatlanok voltak. A higiénikus kézmosás feltételei hiányoztak, a dolgozók munkaruhája erősen szennyezett volt, és egy dolgozó utcai munkaruhában tartózkodott a termelőhelyiségben.

Az adalékanyag-raktárban mosószerek, tisztítószerek is voltak, megfelelő elkülönítés nélkül. A termelőhelyiségből nyíló raktárban, ahol két darab hűtő található, utcai ruhák is voltak.

A munkaasztalok felülete töredezett, emiatt tisztíthatatlanok (az ellenőrzéskor szennyezettek) voltak. Ezen asztalok fiókjai szennyezettek, volt, amelyik beragadt a felhalmozódott szennyeződéstől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szarvacskákat visel a szemhéján egy ritka kínai teknős

Szarvacskákat visel a szemhéján egy ritka kínai teknős

Pirlo lett a Juventus új vezetőedzője

Pirlo lett a Juventus új vezetőedzője

Olyasmi történhet Fehéroroszországban, amire még sohasem volt példa

Olyasmi történhet Fehéroroszországban, amire még sohasem volt példa