szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyetemista Móricz Máté párjával, egy közös barátjukkal és Fülöppel, a kutyájával költözne, de szinte mindenki visszautasítja őket.

Dunaújváros és Budapestre között ingázik minden hétköznap Móricz Máté. A fiú látássérült, az ELTE-n tanul, és éppen albérletet keres, ami egyáltalán nem könnyű feladat – mégpedig vakvezető kutyája, Fülöp miatt. Nem mintha Fülöp válogatós lenne, épp ellenkezőleg: Máté szerint jól nevelt, és rengeteget segít neki nap mint nap. A bérlőket viszont ez nem hatja meg: sokan máris visszakoznak, amikor megtudják, hogy a fiú kutyát is vinne magával a lakásba.

Máté az RTL Klub Híradójának azt mondta, a közösségi oldalon kértek segítséget, annyian visszautasították őket. A legtöbben arra hivatkoznak, hogy nem lenne elég hely a kutyának, mások pedig azt állítják, az állat szőrétől képtelenség megszabadulni, de van olyan is, aki attól fél, hogy a kutya tönkretesz valamit.

A kutyát a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolában képezték ki, az egyik kiképző szerint irreális az attól való félelem, hogy az állat megrágja a bútorokat vagy kárt tesz valamiben. A vakvezető kutyák ugyanis rendkívül fegyelmezettek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!