szerző:
hvg.hu

Vajon az ilyen megtakarítással rendelkező fideszesek is medencére vagy szaunára költi a pénzt? Közben a Jobbik népszavazást kezdeményez lakáskassza-ügyben.

A Momentum a nyilvánosan elérhető képviselői vagyonnyilatkozatok alapján kigyűjtötte azokat a Fidesz-KDNP-s képviselőket, akik lakás-takarékpénztári megtakarítással rendelkeznek. A párt a közösségi oldalán felteszi a kérdést:

Vajon az országgyűlési képviselők is medencére és szaunára költötték a lakás-takarékpénztárhoz kapcsolódó állami támogatást?

A kérdést azért tették fel, mert Bánki Erik, amikor beterjesztette a kivéreztetésről szóló javaslatát, azzal indokolt, hogy a „megtakarítást a futamidő végén akár medence vagy szauna építésére is fel lehet használni”. A Momentum gyűjtése szerint lakáskassza-megtakarítása van többek között:

  • Böröcz Lászlónak,
  • Fónagy Jánosnak,
  • Németh Szilárdnak,
  • Révész Máriusznak és
  • Szatmáry Kristófnak is.

Miután a Momentum néhány napja bejelentette, népszavazást kezdeményeznek lakáskassza-ügyben, erről beszélt a Jobbik is. Z. Kárpát Dániel alelnök szerint „a kormányzat arcátlan módon szüntette meg a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását, ily módon fiatalok és idősebbek tízezreit zárta ki az otthonteremtést segítő lehetőségek közül, hiszen a legtöbben nem tudják igénybe venni a csok még mindig szigorú rendszerét. A kabinet nem teszi lehetővé továbbá a tipikus magyar élethelyzetekre való takarékoskodás megkönnyítését sem, mint amilyen a lakás felújítása vagy éppen bővítése.”

A Jobbik törvényjavaslatban követeli az eredeti állapot helyreállítását, az állami támogatás további biztosítását az előtakarékosság rendszerében, a közvetítő gazdasági ágazatról szóló alapos szakmai vita lefolytatása mellett. Ám mivel a parlament probléma-megoldó erejének a Fidesz-KDNP egyértelmű fékezőjévé vált, a lakástakarék megtartását célzó népszavazási kezdeményezéssel élünk, amelyre vonatkozó kérdésünket el is juttattuk a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Videón egy súlyos baleset előtti pillanatok a 84-es útról

Videón egy súlyos baleset előtti pillanatok a 84-es útról

Holografikus 3D-s szemüvegben dolgozhatnak a debreceni BMW-gyárban

Holografikus 3D-s szemüvegben dolgozhatnak a debreceni BMW-gyárban

Porig égett háza előtt szelfizett Gerard Butler

Porig égett háza előtt szelfizett Gerard Butler

Amit csak kevesen tudnak: így lehet lerázni a "lerázhatatlan" hőmérőt – videó

Amit csak kevesen tudnak: így lehet lerázni a "lerázhatatlan" hőmérőt – videó

Jó ideig állt a helyfoglalás és a fedélzeti jegyárusítás a MÁV-nál

Jó ideig állt a helyfoglalás és a fedélzeti jegyárusítás a MÁV-nál

Készenléti rendőrök ismerték fel a bankkártyatolvajt

Készenléti rendőrök ismerték fel a bankkártyatolvajt