szerző:
hvg.hu

Orbán Viktor a Terror Házánál mondott beszédet, és ostorozta Brüsszelt, Sorost és a migránsokat, a jobbikosok és Hadházy Ákosék a város különböző pontjairól vonultak a köztévé elé, ahol volt "Orbán takarodj", volt tojásdobálás. Az LMP Puzsér Róberttel karöltve szervezett fáklyás felvonulást. Este a jobbikosok a Fidesz székháznál kötöttek ki, és kezdték el tojással dobálni.

E programok között válogathatott az, aki politikára volt kíváncsi az ünnep délutánján:

  • 15:00 - A miniszterelnök a Terror Házánál beszélt
  • 15:00 - Gyurcsány Ferenc és a DK a Novotelben tartott megelmékezést
  • 15:00 - A Mi Hazánk Mozgalom a Corvin köznél találkozott
  • 15:30 - A Jobbik a Bródy Sándor utcában a Rádiónál gyülekezett
  • 15:45 - Hadházy Ákos, valamint az MSZP, a PM és a Momentum is a Bem térre vonult
  • 17:30 - az LMP ifjúsági tagozata a Műegyetemtől vonul a Corvinusig
  • Estére felgyorsultak az események: a Jobbik előbb az MTVA-hoz vonult és dobálta meg tojással, majd ide érkeztek azok is, akik Hadházy Ákos felhívására indultak el tiltakozni a közmédiához. Végül a jobbikosok a Fidesz Lendvay utcai székházához érkezte, azt is megdobálták.
1 2 3 4 5 6 7
11
Sorrend megfordítása

A Blaha Lujza térnél is volt egy rendőri akció

Nem világos, hogy ennek köze van-e a ma esti többi budapesti tüntetéshez, de este fél 10 után a Blaha Lujza hatalmas rendőri felvonulás volt, több tucatnyi rendőrkocsit lehetett látni, a 4-6-os villamos utasait már a Rákóczi téren leszállították, a József körút és a Blaha Lujza tér sarkán néhány embert megbilincselve állítottak félre.

Ami a Fidesz-székháznál történteket illeti, arról a rendőrség közölte, hogy a tüntetésen nem tartották be a gyülekezési törvény előírásait. A közleményben szó van még arról, hogy a tömegből a rendőrök felé tojásokat dobtak, majd a rendőrök igazoltatni kezdték a jelenlévőket, személyi sérülés nem történt.

Lassan véget ér a tüntetés

Húsz ember maradt a Lendvay utcánál, közülük tíz ücsörög, miközben ötven rendőr nézi őket.

Ezzel le is zárjuk percről percre tudósításunkat az október 23-i eseményekről.

©

Ülősztrájkká szelídült a tüntetés

Kollégánk szerint kizárt, hogy mindenkit igazoltattak volna, de a rendőrök visszahúzódtak, amit a tömeg győzelemként élt meg.

Nem sokkal később azonban a tüntetés ülősztrájkká szelídült, többen helyet foglaltak az aszfalton, mások hazaindultak.

©

Munkatársunkat is igazoltatták

Kollégánkat is igazoltatták a rendőrök, nem különösebben érdekelte őket, hogy újságíróként a munkáját végzi a helyszínen: kikísérték a körbekerített csoportból.

Tojásdobálás után mindenkit igazoltatnak

Munkatársunk beszámolója szerint a Fidesz-székházat is megdobták tojásokkal a demonstrálók, miközben azt kiabálták: "mocskot a mocskoknak".

Az első dobálót a rendőrök megpróbálták kiemelni a tömegből, végül azt a megoldást választották, hogy mindenkit igazoltatnak a helyszínen.

Szávay István azt mondta, álljon ellen mindenki, senki ne adja át az iratait.

©

A Fidesz-székház előtt gyülekeznek a jobbikosok

Gyorsan átértek az MTVA székházától a Lendvay utcához, ahol 50-100 ember gyűlt össze a Hősök tere felőli sarkon. "Rendőr, orvos, tanár, béremelés jár" – zengik.

Szávay István arról beszél, hogy Orbán Viktor Rákosi Mátyás és Don Corleone szerelemgyereke. "Innen üzenjük, lassan el fog fogyni a türelmünk. Adjon az isten szebb jövőt!" – zárta mondandóját.

Hadházy még elénekli a Szózatot, aztán ez a tüntetés lezárul

Hadházy Ákos azt mondja még, hogy eddig 120 ezer aláírást gyűjtött össze az Európai Ügyészséghez csatlakozás támogatására.

Egy hangszórós figura a Lendvay utcába hívja a Jobbik-tüntetőket

Nagy Navarró Balázs percek óta a munkaügyi pereiről beszél, többen elindulnak a Lendvay utcába, a Fidesz-székházba egy hangszórós férfi felhívására. Pontosabban nem egyenesen a Lendvayba, hanem a közelben parkoló Jobbik-buszokhoz.

Hadházy Ákos a színpadon, a jobbikosok széttrollkodják

Hadházy azért szervezett ide tüntetést, mert úgy véli, a köztévé nem fog beszámolni arról, hogy ő aláírásgyűjtést kezdeményezett az Európai Ügyészséghez csatlakozásról.

Közben a jobbikos tüntetők egy része a párt szóvivőjét, Jakab Pétert követelik a színpadra.

Aztán Nagy-Navarró Balázs jön, aki visszaemlékezik a korábbi éhségsztrájkjára. Eddigre lecsendesedik a tömeg. Egyperces némasággal emlékeznek meg az 56-os hősökről.

Azt mondja, békésen kell elérni a változást, nem erőszakkal, ezt azoknak a tüntetőknek üzeni, akik most be akarnak menni az épületbe.

1 2 3 4 5 6 7
11

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gigászi offenzívába fogott Mészáros Lőrinc

Gigászi offenzívába fogott Mészáros Lőrinc

Most Székesfehérváron tüntetnek a túlóratörvény ellen

Most Székesfehérváron tüntetnek a túlóratörvény ellen

Álmodott már az egyik leggyakoribb álomfajtával? Ez lehet az oka

Álmodott már az egyik leggyakoribb álomfajtával? Ez lehet az oka

Shane Tusup végre elárulta, mit tervez

Shane Tusup végre elárulta, mit tervez

Mozgáskorlátozottakat átverő cégekre csapott le a GVH

Mozgáskorlátozottakat átverő cégekre csapott le a GVH

Egy PSG-szurkoló beleszállt Lőw Zsoltba, hogy szelfizhessen egyet Neymarral

Egy PSG-szurkoló beleszállt Lőw Zsoltba, hogy szelfizhessen egyet Neymarral