szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ácson Lakatos Béla helyére választanak polgármestert.

Két településen rendeznek ma időközi önkormányzati választást: Ácson polgármestert, a főváros XVI. kerületében pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak.

A Komárom-Esztergom megyei Ácson a település korábbi vezetője, a posztot függetlenként elnyert Lakatos Béla lemondása miatt rendeznek időközi választást. A roma származású Lakatos Béla július elején a Facebookon jelentette be lemondását. Ezt azzal indokolta, hogy települését hátrányok érik, mert kiáll a demokratikus értékek mellett, a hivatali rendszer döntései már a félelem irányítja. A politikus 2015-ben, Orbán Viktor cigányozó beszéde után lépett ki a Fideszből.

Nagy izgalom mégsem várható a településen, a választáson ugyanis mindössze egyetlen jelölt indul: Szentirmai István, akit a Fidesz-KDNP pártszövetség támogat.

Annál érdekesebb lehet a nap másik voksolása, amelyet a főváros XVI. kerületében, a 2. számú egyéni választókerületben tartanak. Itt a korábbi képviselő, Horváth János (Fidesz-KDNP) halála miatt rendeznek időközi választást. Négy jelölt indul: Horváth Ádám a Fidesz-KDNP, Koch János a Magyar Munkáspárt, Kóczán Károly a Momentum Mozgalom, illetve Schaffer Viktor a Civil 16 egyesület színében. A Momentum jelöltje mögé beállt több baloldali párt is.

Ezzel magyarázható, hogy a Fidesz mindent bedobott a győzelem érdekében: a héten egy iskolai kézilabdapályát is átadtak, az ünnepségen a párt több politikusa is megjelent. A Magyar Hang egy olvasója közben olyan Facebook-bejegyzésre hívta fel a figyelmet, amelyben a fideszes jelölt, Horváth Ádám azt fejtegette, hogy a szabadkőművesek és a zsidók a bolsevizmussal összeesküdve gyakorolják a világhatalmat.

Szavazni este hétig lehet.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kicsi iPhone sosem volt még ennyire jó: teszten az iPhone 12 mini

Kicsi iPhone sosem volt még ennyire jó: teszten az iPhone 12 mini

Eltűnt a titokzatos fémoszlop a utahi sivatagból

Eltűnt a titokzatos fémoszlop a utahi sivatagból

Brüsszel 72,5 milliárd forintot küld Magyarországnak kedden

Brüsszel 72,5 milliárd forintot küld Magyarországnak kedden