szerző:
hvg.hu

A filmügyi kormánybiztos már csak néhány hétig maradhat a TV2 élén, a csatorna menedzsmentjét is szinte teljesen lecserélhetik.

Október közepén megtartották a TV2 megújult menedzsmentjének első ülését. Az összejövetel a 444 szerint Andy Vajna II. kerületi villájában volt, ez volt az első olyan ülés, amelyen részt vett az igazgatóságba nemrég delegált Vaszily Miklós. Őt október 10-én nevezték ki igazgatósági tagnak, nem sokkal azután, hogy Mészáros Lőrinc Echo Tv-jének vezérigazgatója lett.

Vaszily érkezése a 444 szerint nem aratott osztatlan sikert a TV2 igazgatóságában, amit rajta kívül nagyrészt Habony- és Vajna-közeli vállalkozók alkotnak. A menedzsmentben Dirk Gerkens vezérigazgató és örökös üzlettársa, az RTL korábbi, a TV2 jelenlegi kiemelt gyártócégének vezetője, Rákosi Tamás mellett benn ül Horváth Balázs, a Rogán Antalhoz kötődő üzleti kör jogásza is, de az igazgatóságnak tagja még Várnai Tamás, az első Orbán-kormány idején ismertté vált Ezüsthajó Kft. egykori vezetője, filmes szakember, akit 2017 elején állítólag maga a miniszterelnök küldött a testületbe. Rajta kívül csak Barna Zsolt az, aki tagként nem áll közel a Habony–Vajna-duóhoz, ő az OTP Alapkezelő elnökeként és Csányi Sándor bizalmasaként ismert, és fontos szereplő az OTP és a Mészáros-világ közeledésében.

A tulajdonosváltás a hírek szerint legkésőbb január végéig lezárul, de hogy Mészáros Lőrinc kikkel és mikor tölti fel a menedzsmentet, azt egyelőre nem tudni. A 444 szerint a váltás oka, hogy belsősök szerint súlyos visszásságokat állapítottak meg a többmilliárdos stúdióberuházás és a műszakieszköz-beszerzés terén, az ilyen és ehhez hasonló projekteket elégelte meg a politikai vezetés. Andy Vajna korábban a Twitteren állt ki a vezetés mellett, de mivel már csak hetei lehetnek a vállalat élén, ez nem sokat jelenthet.

Az átállás és a szerződések áttekintése hónapokat is igénybe vehet, és a TV2 belügyeit ismerők szerint míg a vagyonkezelésben gyors változások lesznek, a menedzsment leváltására akár következő év végéig is várni kell. Az oka ennek az lehet, hogy több olyan nagy értékű sport- és filmjogi szerződés él még, amit nem feltétlenül venne a nyakába egy új vezetés. A TV2 emiatt jövőre még egészen biztosan nem lesz a nagy központi médiaholding része.

A 444 úgy tudja, a televízió eladásával párhuzamosan legkésőbb jövő év végére tulajdonosváltás várható a csatornacsalád és még tucatnyi másik adó reklámidejét értékesítő Atmedia kereskedőháznál is. Az Atmediát 2016 végén vásárolta meg a Habony Árpád hitelezőjeként és kormányközeli tanácsadóként ismert Tombor András.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Mészáros Lőrinc heteken belül viszi a TV2-t, Vajna megy a süllyesztőbe

A 444 információi szerint még idén átveszi Andy Vajnától a TV2 Média Csoport Zrt. irányítását Mészáros Lőrinc egyik nagyvállalata. A HVG hetilap által már két hónapja megjósolt tranzakcióval párhuzamosan a filmügyi kormánybiztos lapjai is a korábbi felcsúti polgármesterhez vándorolnak.

Szexjelenetet forgattak a gízai piramison

Szexjelenetet forgattak a gízai piramison

Verhetetlen volt Liu Shaoang a világkupán

Verhetetlen volt Liu Shaoang a világkupán

Hosszú Katinka beperelte a FINÁ-t

Hosszú Katinka beperelte a FINÁ-t

Nemcsák Károly fejét félti a Ripost

Nemcsák Károly fejét félti a Ripost

Így néz ki Harry herceg és Meghan Markle karácsonyfája

Így néz ki Harry herceg és Meghan Markle karácsonyfája

A parlament lépcsőjéig jutottak a tüntetők, ott fulladt ki ellenállásuk

A parlament lépcsőjéig jutottak a tüntetők, ott fulladt ki ellenállásuk