szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hvg.hu értesülése szerint az MSZP vezetésének egy része tudott arról, hogy a Szabad Földet a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Mediaworks szeretné megvenni.

A kiszivárgott információkból az derült ki, hogy egyes szocialisták és pártjuk egykori pénztárnoka Puch László beszéltek arról, hogy a Fidesz holdudvarához tartozó cég tett egy ajánlatot a hetilapért. Az MSZP azonban tehetetlen volt, ugyanis részesedése még cégeken, illetve alapítványokon keresztül sem volt a Szabad Földben. Hogy megvegye, az pedig szóba se jöhetett, mert a szocialisták pártkasszája szinte teljesen üres. A két cég közötti "tárgyalások" októberben kezdődtek, de úgy tudjuk, hogy a „vevő” egyszer sem jelezte, hogy a hetilap egy óriási médiabirodalom tagja lesz.

Megkerestük az MSZP sajtóosztályát az üzlettel kapcsolatban, akik a hvg.hu-val közölték: "semmi közünk az eladáshoz, semmi közünk az üzlethez - sem az eladói, sem a vevői oldalon nem mi állunk. Minden egyéb kérdéssel forduljanak az érdekelt felekhez." Kerestük Puch Lászlót is, aki nem kívánt lapunknak nyilatkozni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!