szerző:
hvg.hu

A kamerák dokumentálni tudják, mit csinál az illető, így valószínű, hogy a lopásoktól is elvenné a kedvét.

Testkamera viselésére kötelezhetik a repülőtéri rakodómunkások egy részét - számolt be a hétfői RTL Híradó. A sorozatos botrányok miatt a gépek rakodásáért felelős földi kiszolgáló cégek is a rendőröktől kértek segítséget, ők pedig adtak:

egy 18 pontos listát nyújtottak át, amelyben egyebek között testkamerák használatát javasolták.

A budapesti reptéren azután kezdődött fokozott ellenőrzés, hogy év elején egymás után több utas, köztük a teniszező Babos Tímea csomagját is kifosztották.

Nem a repülőtér épületében történik a csomagok nyitogatása. A nyúlkálás akkor kezdődik, amikor a csomag elhagyja az épületet, és elindul a repülőgép felé - mondta korábban az Indexnek egy neve elhallgatását kérő informátor.

Nyár óta a reptéri rakodómunkásokra is szigorúbb szabályoznak vonatkoznak a Híradó tudósítása szerint: a munkások eleve nem vihetnek magukkal olyan szerszámot, amely alkalmas lehet a bőröndök felnyitására. A Liszt Ferenc repülőtér üzemeltetője szerint őszre már csökkent a lopások száma.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megint tüntetnek, rendőrökkel dulakodnak a sárgamellényesek

Megint tüntetnek, rendőrökkel dulakodnak a sárgamellényesek

A kormány újra visszaüzent Brüsszelnek

A kormány újra visszaüzent Brüsszelnek

D. Bányász Gergő: Én még élek, a szakmám már alig!

D. Bányász Gergő: Én még élek, a szakmám már alig!

Megérkezett a havazás, bekeményít a tél

Megérkezett a havazás, bekeményít a tél

Nem jár a 2-es metró a Deák és a Déli között

Nem jár a 2-es metró a Deák és a Déli között

„Orvosi diplomával mosogatok egy étteremben”

„Orvosi diplomával mosogatok egy étteremben”