szerző:
hvg.hu

Az igazgató szerint minden adományra szükség van, mert az elhasználódott eszközök lecserélése sokszor szinte lehetetlen feladat.

Gyűjtést indított a Bethesda Gyermekkórház számára egy beteg kisfiú édesanyja. Az RTL Klub Híradója szerint Béry-Januskó Flóra hálából szeretne segíteni, gyermekét, Ábrist ugyanis itt kezelik. A kisfiú gerincvelő eredetű izomsorvadással küzd, orvosai már nem sokkal születése után lemondtak róla. Ábris ma már két éves, négyhavonta kezelésre kell járnia – élete végéig.

A kisfiút édesanyja szerint a kezelések során sokszor többágyas szobákban helyezik el ilyenkor, kitéve a fertőzésveszélynek. Ezért döntött úgy, hogy megpróbál segíteni, és kifejezetten gyerekeknek készült betegágyakat vásárolni a kórháznak.

A kórház igazgatója azt mondta, hálásak, minden adományra szükségük van, mivel az elhasználódott eszközök cseréjének finanszírozása nem megoldott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Joó Hajnalka Itthon

Válság a Honvédkórházban: a radiológushiány miatt halhatott meg egy beteg

Nincs egy hónapja, hogy megírtuk: betegéleteket veszélyeztet nap mint nap a Honvédkórház Podmaniczky utcai telephelyének radiológushiánya. A hétvégén elhunyt egy beteg, egy középkorú nő, akit háromszor szállítottak oda-vissza a két telephely között, mire kiderült, hogy mi a gond, már nem lehetett rajta segíteni.

Kövér még nem sújtott le az ellenzéki képviselőkre

Kövér még nem sújtott le az ellenzéki képviselőkre

Egyre rosszabb a levegő az országban

Egyre rosszabb a levegő az országban

Hihetetlen, de bejelentették: megvan a gén, amit ha kikapcsolnak, bármennyit ehetünk, nem fogunk elhízni

Hihetetlen, de bejelentették: megvan a gén, amit ha kikapcsolnak, bármennyit ehetünk, nem fogunk elhízni

Gyurcsány: Kibontakozott az ellenállás

Gyurcsány: Kibontakozott az ellenállás

Miközben nagyban tüntetnek, Orbán átugrott Bécsbe

Miközben nagyban tüntetnek, Orbán átugrott Bécsbe

A Wikipédián is szócikk lett az O1G

A Wikipédián is szócikk lett az O1G