szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vasárnap.hu egyházi oldal benyomását kelti, de nem az. Publikál ott államtitkár és kormánymegbízott is és kormányzati propagandával találkozik az, aki odatéved.

„A kollégáim fedezték fel a közelmúltban ezt az oldalt. Semmi közünk nincs hozzá, semmilyen megkeresést nem kaptunk a honlap szerkesztői részéről” – mondta Szőcs Csabakatolikus plébános, a Gyulafehérvári Főegyházmegye papja, miután a Szemlélek keresztény blog megkereste őt a vasarnap.hu portállal kapcsolatban.

Szőcs k az erdélyi Verbum Egyesületnek az igazgatója, amely kiadja az 1991 óta létező Vasárnap nevű katolikus hetilapot. De ennek semmi köze a vasarnap.hu oldalhoz, bár nagyon hasonlítanak egymásra – és nem csak a cím egyezik a két orgánum esetében.

©

A Szemlélek azt írja, a koppintás annyira szembetűnő, hogy Szőcsék utána is néztek, nem-e valamelyik korábbi, végül fel nem használt arculati tervük lett újrahasznosítva. A szín stimmel, még az árnyalat is nagyjából azonos, a nap ragyogására való utalás letagadhatatlan. Nem terveznek ugyan feljelentést tenni, hiszen nem is védették le Magyarországon a Romániában 4 katolikus egyházmegye által közösen használt nevet és logót, de értetlenül állnak a megtévesztő gyakorlat előtt.

De hasonlít a vezető anyagok elrendezése is. A vasarnap.hu is egyházi oldal benyomását kelti, de nem az, hiába vannak olyan fejlécei, mint "Eucharisztikus Világkongresszus", "Keresztény könnyűzene", "Napipápa", "Advent". De ha megnézzük, a szerzők között ott van:

  • Azbej Tristan államtitkár,
  • Tarnai Richárd kormánymegbízott, vagy
  • Fűrész Tünde korábbi helyettes államtitkár.

A jelenlegi vezető anyaguk pedig az, hogy

Karácsony szétverné az országot karácsonyra

Klasszikus pártpolitikai indíttatású írás.

De olyan címek is vannak, mint például:

  • A CEU rektora megkap minden liberális szabadságot, amire csak vágyik
  • Európai adófizetők pénzét utalják az illegális bevándorlók részére
  • Az Európai Parlamentben a balliberális képviselők a maguk szabályai szerint alakítják a demokráciát

©

A Szemlélek azt írja, természetes, ha a politika megpróbálja eljuttatni üzeneteit a választókhoz. Az üdvözölendő, ha egyházi hírekkel, gondolatokkal gazdagodik a net. De a kettőt összemosni, az olvasókat átverni az nincs rendben. „A kereszténységhez pedig végképp semmi köze mindennek.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Gazprom médiacége készít feldolgozást az Anna Kareninából a Netflixre

A Gazprom médiacége készít feldolgozást az Anna Kareninából a Netflixre

22 év börtönt kapott a teherautós, aki halálra gázolt négy rendőrt Ausztráliában

22 év börtönt kapott a teherautós, aki halálra gázolt négy rendőrt Ausztráliában

Annak is jár az uniós védettségi igazolvány, akit kínai vagy orosz vakcinával oltottak

Annak is jár az uniós védettségi igazolvány, akit kínai vagy orosz vakcinával oltottak