szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rabszolgatörvény megszavazását akadályozta volna az ellenzék, de a Fidesz lesöpörte a javaslatot, hatalmas a hangzavar a Parlamentben, egy képviselőt kizárt Kövér. Többeknek büntetést ígért.

Cikkünk frissül

 


1 2 3 4
Sorrend megfordítása

Megkérdeztük a szakszervezetet, lesz-e tüntetés szerdán a zárószavazáskor

"Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom" - válaszolta kérdésünkre Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke. Az útlezárások viszont biztos folytatódnak, ma Győrben és Pécsen volt, holnap Szolnokon lesz.

Tudósításunkat ezzel lezárjuk.

Az ellenzéki frakciók kihagyják a kérdéseket is

Nem mennek vissza az ellenzéki képviselők az ülésterembe - tudtuk meg több párttól is. A további lépéseket nem árulták el, az MSZP-ben még gondolkodnak rajta.

A három volt jobbikos maradt csak bent

Volner János fel is szólalt a parlamentben, ahogy Dúró Dóra is.

Káoszba fulladt az ülés

- mondta Keresztes László Lóránd, ő kezdeményezte a Házbizottság ülését, mert nem lehetett követni, mi zajlik az ülésen. "Kövér csalt, az ellenzék némán kivonult." Erőteljes hatékony együttműködést akar a szakszervezetekkel, hogy megakadályozzák a törvény elfogadását.

Közös sajtótájékozatót tart az ellenzék

Vadai Ágnes szerint Kövér erőszakkal akarta volna eltávolíttatni az ellenzékieket, ezért sorakoztatta föl a parlamenti őrséget a vita alatt. 

Az ellenzék kivonult az ülésteremből

Z. Kárpát Dániel hagyta el először a termet, követték az ellenzéki frakciók. Sorra maradtak el az ellenzéki interpellációk. Most Szathmáry Kristóf fideszes politikus öninterpellál. Ezt, illetve a további fideszes kérdés-válaszokat nem közvetítjük.

Szégyelljék magukat

- mondta Z. Kárpát, aki visszavonta interpellációját, amit a miniszterelnöknek tett volna fel. De mást jelöltek ki.

Z. Kárpát Dánieltől elvették a szót

Az interpellációk következnek, de először a vitát folytatta volna Z. Kárpát. Kövér arra számított, több ellenzéki kimegy, mire felhangzott egy sípszó. "Tévedtem" - mondta.
1 2 3 4

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szigorítják a fegyvertartás szabályait az Egyesült Államokban

Szigorítják a fegyvertartás szabályait az Egyesült Államokban

Mészárosék nagy dobásra készülnek a biztosítási piacon

Mészárosék nagy dobásra készülnek a biztosítási piacon

20 milliárd dollárt bukott egyetlen nap alatt egy amerikai milliárdos

20 milliárd dollárt bukott egyetlen nap alatt egy amerikai milliárdos