szerző:
hvg.hu

Neki kellett volna szétosztania a pénzt, de helyette a kaszinóba sietett vele.

Sikkasztás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség egy 52 éves román férfival szemben, aki idén szeptemberben a saját fizetésén felül a munkatársai összesen több mint másfél millió forint munkabérét is eljátszotta egy kaszinóban.

A férfi egy egyéni vállalkozó alkalmazottjaként építőipari munkát végzett 8 társával együtt egy kecskeméti telepen. A munkások a munkabérüket heti rendszerességgel kapták meg. 2018. szeptember 21-én a vállalkozó telefonon jelezte, hogy aznap nem tud Kecskemétre utazni, ezért kérte, hogy munkabérükért a vádlott menjen fel hozzá Budapestre.

A férfi a megbeszéltek szerint találkozott is a főnökével, és átvette tőle a pénzt, 2 186 200 Ft-ot azzal, hogy abból a saját 550 700 Ft összegű munkabérét vegye ki, majd a munkásszálláson munkatársainak adja át a nekik járó összeget. A vádlott az átvett összegből a saját munkabérét kivette, a fennmaradó 1 517 500,- Ft-ot azonban nem adta oda kollégáinak, hanem saját fizetésével együtt egy játékkaszinóban azon nyomban eljátszotta.

A kaszinózás végén összesen 100 000 Ft-ja maradt, ezt adta oda a pórul járt nyolc munkatársának. A büntetlen előéletű vádlott jelenleg szabadlábon van, de ha elítélik, akár 3 év börtönbüntetést is kaphat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A tényállítások és a tények

A tényállítások és a tények

Kézilabda-vb: közös főzőcskézéssel lazítottak a játékosok

Kézilabda-vb: közös főzőcskézéssel lazítottak a játékosok

Meghalt a világ legidősebb férfija

Meghalt a világ legidősebb férfija

Jön egy új funkció a Spotify-ba, bármelyik előadót letilthatjuk

Jön egy új funkció a Spotify-ba, bármelyik előadót letilthatjuk

Razzia volt a bulinegyedben: taxisokat is ellenőriztek a rendőrök

Razzia volt a bulinegyedben: taxisokat is ellenőriztek a rendőrök

Még nagyobb pályaudvar kell Debrecenbe, így a költségek is nőnek

Még nagyobb pályaudvar kell Debrecenbe, így a költségek is nőnek