szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két megyeszékhelyen már megindult a mozgolódás, formálódik valami az ellenzéki oldalon 2019 őszére.

Az Egri Ügyek úgy tudja, négy egri ellenzéki önkormányzati képviselő – Komlósi Csaba (LMP), Mirkóczki Zita (MSZP), Földvári Győző (DK) és Császár Zoltán Tamás (független) – közös képviselőcsoportot alapít Egységben a Városért Képviselőcsoport néven, a társaság vezetője Komlósi lesz.

Erre reagálva a Fidesz azt tervezi, hogy képviselőcsoport alakítására jövőben csak az önkormányzati képviselők választásán egyazon jelölő szervezet jelöltjeként indult és mandátumot szerzett képviselők lesznek jogosultak, vagyis nem állhatnának össze egy frakcióba a fent leírt pártok.

Szombathelyen is alakul valami – ahogy azt az Azonnali közli –, egy helyi lap, az Úgy tudjuk azt írja, a helyi LMP, az MSZP, a DK és a Momentum úgy döntött, Éljen Szombathely! néven közös polgármester- és képviselőjelöltekkel indulnak a 2019-es szombathelyi önkormányzati választásokon. További pártot nem várnak az együttműködésbe, legfeljebb civil szervezeteket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2011 óta most derült rá fény: ilyen kamerája lett volna a Google-nek, ha nem szól közbe a YouTube

2011 óta most derült rá fény: ilyen kamerája lett volna a Google-nek, ha nem szól közbe a YouTube

Óriási konnektorok épülnek a kikötőkben, újabban azokra kötik rá a hajókat

Óriási konnektorok épülnek a kikötőkben, újabban azokra kötik rá a hajókat

Testőrével együtt lőttek agyon egy mexikói újságírót

Testőrével együtt lőttek agyon egy mexikói újságírót