szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A színházi rendező, Schilling Árpád úgy véli, eddig minden demonstráció után ott maradt az impotensség érzése, de ennek most vége.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

A HVG karácsonyi duplaszámának címlapsztorija a mostani tüntetéshullámról szól, több oldalon keresztül foglalkozunk azzal, ami az utcákon és a parlamentben történt és történik, azt is megpróbáljuk megmondani, ami történni fog.

Vona Gábor, a Momentum, Schiffer András, Filippov Gábor és egy tüntetésszervező mellett megszólaltattuk Schilling Árpádot is, ő is szervezett pár néhány tüntetést. A rendezőtől azt szerettük volna megtudni, milyen lélektani hatást válthattak ki az elmúlt napok eseményei.

Úgy véli, eddig minden demonstráció után ott maradt az impotensség érzése, de ennek most vége, mert a fiatalok egy csoportja nem részegségből, nem a balhé kedvéért, hanem elemi indulatból megy neki a pökhendi hatalomnak.

„A fiatalok most azt felelik a hatalomnak: mi sem kérdezzük meg tőletek, hogy mit szabad – mondja Schilling Árpád. – Nincs most eltartott kisujj.”

Részletek a HVG karácsonyi számában.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Környezetbarát lesz a felújított Lánchíd közvilágítása

Környezetbarát lesz a felújított Lánchíd közvilágítása

Cáfolja az AstraZeneca, hogy ne működne a 65 év felettieknél az oltásuk

Cáfolja az AstraZeneca, hogy ne működne a 65 év felettieknél az oltásuk

Soron kívül oltották be a gyöngyösi polgármestert

Soron kívül oltották be a gyöngyösi polgármestert