szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Viharos szélre lehet ma számítani – jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nagy szélre érdemes ma felkészülni, az ország jelentős részén meghaladhatja a legerősebb széllökések ereje a 70 km/h-t – figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az OMSZ a teljes Dunántúlra, valamint Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád és Nógrád megyére adott ki az egész napra szóló elsőfokú figyelmeztetést. A következő néhány órára szóló riasztás reggeltől az érintett terület északi felén van érvényben.

Csütörtökre sem sokat javul a helyzet, akkor a Dunántúlon, Budapesten, Pest és Bács-Kiskun megyében lehet érvényben a figyelmeztetés.

Mint írták, egy-egy hózápor környezetében elsősorban délutántól síkvidéken, illetve nagyobb eséllyel a magasabban fekvő részeken néhány cm hó hullhat. Néhol zivatar előfordulhat, elsősorban a délutáni órákban. A Sopron–Szeged-vonal széles sávjában viharossá (60-85 km/h) fokozódik az északnyugati szél. A 70 km/h feletti széllökések a Dunántúlon lehetnek gyakoribbak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A nagy magyar goal-csinálás – 120 éves a Fradi

A nagy magyar goal-csinálás – 120 éves a Fradi

Megérkezett hozzánk a hátsókerék-hajtású új Skoda, az elektromos Enyaq

Megérkezett hozzánk a hátsókerék-hajtású új Skoda, az elektromos Enyaq

Fogd a telefonod és éld az életed, ennyire egyszerű

Fogd a telefonod és éld az életed, ennyire egyszerű