szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szakszervezetek, civilek és az ellenzéki pártok közös tüntetést szerveztek Szegeden csütörtökön délután 5 órára.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

Szegeden is tüntetnek a rabszolgatörvény ellen, a tömeg a Dugonics térről a Kárász utca, Széchenyi tér, Anna kút érintésével a Dugonics térre, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épülete előtti Nagy Imre szoborhoz.

Az eseményen felszólalt Mihálik Edvin a Momentum képviseletében, Tarnay Kristóf Ábel a Szegedi Civil Hálótól, Szabó Sándor az MSZP képviseletében, Naszály Gábor az Egységes Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Fehér Attila az LMP képviseletében, és Radics Gábor, a Szegedi Gumigyári Szakszervezetének titkára.

Ma Szegeden, a napokban Pécsen, Hódmezővásárhelyen is tüntetni fognak, hangzott el a szegedi Rákóczi téren felállított színpadon.

A Facebookon 611 ember jelezte biztosra a részvételét, további 2200-an érdeklődtek. A szegedi TV élőben közvetíti a demonstrációt:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogyan öltözzön oltáshoz egy divatdiktátor?

Hogyan öltözzön oltáshoz egy divatdiktátor?

Akár 18 fok is lehet ma

Akár 18 fok is lehet ma

Titkos úti céllal indítanak repülőjáratokat Ausztráliában

Titkos úti céllal indítanak repülőjáratokat Ausztráliában