szerző:
hvg.hu

Több helyen számítani kell futó záporok, hózáporok kialakulására.

Hétfő reggel a változóan, erősen felhős időben a Dunántúlon elszórtan kialakulhat kisebb eső, egy-egy zápor, keleten, északkeleten viszont havas eső, hó hullhat. Feltámad a nyugatias szél, melyet erős, északnyugaton viharos lökések kísérhetnek.

Napközben hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, de több tájegységünkön is számítani kell elszórtan futó záporok, hózáporok kialakulására.

Az északnyugati szelet erős, viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Hétfőn is kettős fronthatás várható, a hideg- és melegfrontérzékenyek egyaránt ismét nehéz napra számíthatnak. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, emellett migrénes és gyulladásos panaszokra is készülni kell.

A változékony időjárás további terhelést okoz, a krónikus betegek és az idősek vérnyomás-ingadozást, gyakori rosszullétet tapasztalhatnak. Felléphet fáradékonyság, de alvászavar is. A feltámadó szél miatt ingerlékenyebbek, feszültebbek lehetünk, tovább fokozódhat a fejfájás. Nagy lesz a megfázásveszély. Fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

Kedd reggel szakadozott lesz felettünk a felhőzet, de a Dunántúlon elszórtan egy-egy futó hózápor kialakulhat. Élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 0 és -7 fok között alakul, de északkeleten a havas, derült tájakon -10 fok köré is lecsökkenhet a hőmérséklet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Farkas Flórián hosszú útja lassan elvezet a bukáshoz

Farkas Flórián hosszú útja lassan elvezet a bukáshoz

Karácsony és Horváth első előválasztási vitája: A Fidesz meg fog bukni

Karácsony és Horváth első előválasztási vitája: A Fidesz meg fog bukni

Heves havas: Hóban debütált az 530 lovas Audi sportkombi

Heves havas: Hóban debütált az 530 lovas Audi sportkombi

Most megtudhatja, milyen volt az igazi Görgey!

Most megtudhatja, milyen volt az igazi Görgey!

Fáklyás vonulással tiltakoznak Kecskeméten a túlóratörvény ellen

Fáklyás vonulással tiltakoznak Kecskeméten a túlóratörvény ellen

"Kiürülhet" a Google az új EU-s jogszabály miatt

"Kiürülhet" a Google az új EU-s jogszabály miatt