szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az uniós és állami támogatású projekt során fedél nélkülieket választottak ki, akik szakmai segítséget kapnak arra, hogy munkát találjanak, és a lakások bérleti díját később maguk fizessék.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén 25 igennel, egy tartózkodás mellett támogatta a javaslatot, miszerint húsz Kőbányai úti, fővárosi tulajdonú önkormányzati bérlakást újítsanak fel, és hozzanak lakható állapotba, hogy azokba hajléktalan emberek költözhessenek. Erre az "Utcáról a bérlakásba a Fővárosban" című projekt pályázati támogatásából 35 millió forintot fordítanak.

A program keretében a részben munkaképes, valamennyire stabil jövedelemmel rendelkező, tartósan utcán élő emberek részére biztonságos és hosszabban fenntartható lakhatási lehetőséget biztosítanak, valamint lakhatási és foglalkoztatási támogatásokat, munkaerőpiaci szolgáltatásokat nyújtanak.

A projekt 25 – a kiválasztáskor utcán élő – hajléktalan ember számára kínál intézményrendszeren kívül támogatott lakhatási lehetőséget, önkormányzati bérlakásban. A lakhatási támogatás mellett komplex szakmai segítséget nyújtanak annak érdekében, hogy minél többen képesek legyenek a támogatás után is a bérlői jogviszony megtartására.

A pályázati támogatás teljes összege mintegy 100 millió forint. A támogatás másik részét, azaz mintegy 65 millió forintot a Budapesti Módszertani és Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) az utcán élő hajléktalan emberek részére a hajléktalanellátó intézményrendszeren kívüli komplex segítség biztosítására, szakmai együttműködési hálózat megteremtésére fordít.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!