szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gulyás Gergely szintet emelt, reagált egy párt ügyére, illetve arról beszélt, az eddigi tiltakozások alapján úgy látja, nem lesz általános sztrájk.

A tételmondatok:

  • Andy Vajnát a Fiumei úti sírkertben temetik el, a kormány saját halottjának tekinti, temetéséig semmilyen döntés nem lesz az utódlásáról
  • A Jobbikkal összefogva a baloldal a rasszizmust és antiszemitizmust próbálja elfogadhatóvá tenni
  • Nagy Blanka nem beszélhet úgy a köztársasági elnökről, ahogy azt az első tüntetésen tette, Bayer prolizása arányban állt ezzel
  • A tüntetések szerinte kifulladtak, de eddig sem volt társadalmi támogatottságuk
  • Éppen a kifulladó tüntetések miatt országos sztrjáktól nem tart
  • A Honvédkórház működési zavaraira vonatkozó kérdéseket a béremelés emlegetésével verte vissza, a koraszülött osztály új vezetője megvan, Káslerben Orbán bizalma töretlen
  • Cáfolta, hogy pusztán politikai termék lenne a Soros-ellenes kampány, azt mondja, a valóságra reagáltak.
1 2 3
Sorrend megfordítása

Orbán nem megy Minszkbe

Rákérdeztek arra is, valóban megy-e Orbán Viktor februárban Minszkbe, tárgyalni a fehérorosz elnökkel. Gulyás szerint "nincs ilyen program a miniszterlenök naptárában."

A kormányinfónak ezzel vége.

Nem lehet a tévében lakni

Egy képviselőnek joga van belépni egy közintézménybe, de az nem megengedhető, hogy ott lakjon vagy megzavarja a műsorszolgáltatást - mondja Gulyás. Ez durva megsértése a képviselői jogállásról szóló törvénynek. Miután szerinte arról van szó, hogy a képviselők nem ismerik a törvény, így annak a módosítása sem orvosolható.

Huawei ügyben is kérdezték

A kémkedés gyanújába került Huawei miatt nem aggódik a kormány.

A gondok helyett a béremelésről beszél

Benkő és Kásler a Honvédkórházban tart sajtótájékoztatót - mondja Gulyás a Honvédkórházat érintő kérdésünkre. Gulyás szerint a Honvédkórházban maradtak örülnek a béremelésnek. Az osztályvezető váltás zökkenőmentes volt, abban bízik, kiválóna működik majd a PIC.

Megkérdeztük, hogy átkerül-e a Honvédkórház az Emmihez, de a kitérő válaszból úgy tűnt, ilyen terv nincs. A szíriai kórházberuházást is védi.

Hollik magától nem lép

"Nem kaptam más utasítást a miniszterelnöktől" - mondja Hollik István kormányszóvivő arra, lemond-e a szóvivőségről, miután parlamenti képviselő lesz. Ez a kettő ugyanis korábban elvált. A válaszból kiderült, Hollik magától ilyet nem mérlegel.

A külügy nem költözik

Irodaépület lesz a régi Külügyminisztérium épülete, valamelyik tárca lehet, hogy odaköltözik, a jelenlegi Külügyminisztérium épülete nagyobb,a felújítandó épületbe nem férnek be.

Maradnak a verseny nélküli közbeszerzéseknél

Van olyan ár, ami elfogadható, van olyan, ami nem - mondja Gulyás, aki szerint cáfolja a balliberális oldal prekoncepcióját, hogy Mészáros gyerekeinek cégével nem kötöttek szerződést Fehérváron. Az egyajánlattevős ajánlatok száma csökken.

Arra, hogy Mészáros cégei tavaly 96 milliárrdal többért dolgoztak az eredeti elképzeléshez képest, Gulyás azt mondja, nem ismeri ezeket a kalkulációkat (noha a Közbeszerzési Értesítőben szerepelt), így nem kommentálja. Szerinte azért az egy ajánlattevős ajánlatoknál is lehet piaci verseny, hiszen bárki ajánlatot tehetett volna.

Nehéz megmondani, hogy a cégek áraznak-e túl

Rákérdeztek a drágulás miatt lefújt beruházásokra - Székesfehérváron az áremelkedés miatt fújták le a kórház és az Aréna építését. Gulyás arról beszélt, a mérnöki árak védhetők, mire megkérdezték, akkor az építőipari cégek áraznak-e túl. Gulyás szerint ezt nehéz megmondani, az áremelkedés egyik oka a nagy kereslet.

A Honvédkórház ügye lepattan

Mindent megtettek annak érdekében, hogy a helyzet jobb legyen az egészségügyben - reagált arra, hogy miért nem a Honvédkórházra költenek a Vár felújítása helyett. Arról is beszél, milyen centrumkórházak lesznek, egészségügyi műszerbeszerzések lesznek. "A kormányt nem lehet azzal vádolni, hogy ne költene egészségügyre". Egy frissen végzett orvostanhallgatónak alternatíva Magyarországon maradjon. Nem ehelyett költöttek pénzt bármi másra, hanem e mellett.

A temetésig nem döntenek Vajna utódjáról

Nem döntöttek arról, hogy ki lehet Vajna helyett a kormánybiztos, a temetésig ez nem is lesz téma.

1 2 3

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Sony újabb szabadalma: banánból csinálnának kontrollert

A Sony újabb szabadalma: banánból csinálnának kontrollert

Titkos úti céllal indítanak repülőjáratokat Ausztráliában

Titkos úti céllal indítanak repülőjáratokat Ausztráliában

Több napig sztrájk lesz a B. Braun Medical gyöngyösi gyárában

Több napig sztrájk lesz a B. Braun Medical gyöngyösi gyárában