szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tordai Bence az ATV műsorában mondta el, hogy az Emberi Jogok Európai Bíróságán annak ellenére fogadták be az indítványukat, hogy még nem merítettek ki minden jogorvoslati lehetőséget itthon.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

"Strasbourgban az a jó, hogy ha kimerülnek a hatékony hazai jogorvoslati lehetőségek, akkor hozzájuk lehet fordulni. És még mielőtt kimerült volna az összes, tényleges jogorvoslati lehetőség, ők már befogadták az ezzel kapcsolatos indítványunkat, ami azt jelenti, hogy azt vélelmezik már, hogy a Fidesz Magyarországán nem lehet ellenzéki politikusként hatékony jogrovoslatot, igazságszolgáltatást kapni" - ezt mondta Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője az ATV műsorában azt követően, hogy szerdán az ellenzék ismét tüntetést szervezett a fővárosban.

Strasbourghoz azért fordultak, mert az ellenzék MTVA-székházában tartott akciója és az ellenzéki politikusokat ért atrocitások kapcsán az ügyészség az MTVA biztonsági őrei ellen nem indít eljárást, de a rendbontó képviselők ellen feljelentést tesz. Tordai szerint a felvételek láttán egyértelmű a képviselők bántalmazása, és azt is állította, hogy a köztévé nem közérdekű üzem, tehát annak megzavarásáért nem lehet fenyegetni a képviselőket. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Duma Aktuál: Ha az iskolaőr megállít gyorshajtásért, uzsonnával le lehet fizetni?

Duma Aktuál: Ha az iskolaőr megállít gyorshajtásért, uzsonnával le lehet fizetni?

Bánsági Ildikó felmondott a Nemzeti Színházban

Bánsági Ildikó felmondott a Nemzeti Színházban

Súlyosan megbetegedett egy útja során XVI. Benedek

Súlyosan megbetegedett egy útja során XVI. Benedek