szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csoportos garázdaság gyanújával nyomozást indított a rendőrség egy három főből álló csepeli társaság ügyében, akik a 24.hu szerint terrorizálják a városrészben megforduló hajléktalanokat.

A lap korábbi riportjában azt írta, a csapat nemcsak félelemkeltéssel és fenyegetéssel, hanem több szemtanú és áldozat állítása szerint erőszakkal igyekezett kizavarni a hajléktalanokat Csepel központjából. A három férfi akkor nyilatkozott is, azt mondták a 24.hu munkatársainak, hogy egyik céljuk, hogy félelmet keltsenek a hajléktalanokban, hogy azok engedelmeskedjenek nekik.

A csoport vezetője akkor azt állította, hogy a csepeli önkormányzat bízta meg őket. A pólójukon az állt: „Csepel Önkormányzata Biztonsági Szolgálat”.

Az önkormányzat sajtóreferense a lapnak korábban azt írta, hogy a környék biztonságáért a Prev-Info Kft. felel. Azt is közölte, hogy a hajléktalanok tűrhetetlenül viselkedtek, az önkormányzat pedig a rendőrség és a közterület-felügyelet mellett „a vagyonvédelem biztosításával” tudott csak rendet teremteni. Atrocitásokról – tette hozzá – nem tudnak.

A lap most úgy értesült, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyben csoportos garázdaság vétségének gyanújával indított nyomozást, ismeretlen tettes ellen. Az információt a hatóság sajtóosztálya megerősítette, részleteket azonban a nyomozás érdekében nem árult el.

(Képünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Most egy budapesti hajléktalanról terjed óriási hazugság a neten

Hiába hívtak segítséget egy Gyáli úti hajléktalanhoz, senki, még az egyesületek munkatársai sem mentek ki hozzá – így szól az újabb álhír, amely a Facebook mellett egyre több kamuhíroldalon is felbukkan. Az Utcáról Lakásba Egyesület munkatársa szerint az ilyen írások súlyosan csorbítják a létező ellátási rendszer hitelességét, a férfi ugyanis él.