szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A sírhelyet felújító kőfaragók vették észre, hogy a kripta üres, holott három koporsónak is benne kellene lennie.

Döbbenetes esetről számolt be a Bama.hu-nak a portál egyik olvasója: a nő elmondása szerint eltűntek a szigetvári kanizsai temető egy kriptájában nyugvó hozzátartozói.

A nő azt mondta, utoljára 1978-ban temettek a sírhelyre, azon soha nem volt az újraváltási matrica, de ő kegyeleti okokból 2017-ben újraváltotta a sírhelyet, majd 2018-ban felújíttatta.

A kriptán dolgozó kőfaragók ekkor vették észre, hogy a kripta üres, holott három koporsónak kellett volna benne lennie. A nő szerint a fedlap nehéz, ezért egy ember kézzel biztosan nem tudta elmozdítani. Azt gondolja, hogy az elkövetők valószínűleg többen voltak, vagy gépet használtak ehhez.

A nő elmondása szerint tavaly novemberben megkereste a temetkezési vállalatot, de azóta sem tájékoztatták az ügy fejleményeiről. A lapnak az illetékes temetkezési vállalkozó azt mondta, hogy mintegy húsz éve, mióta ők üzemeltetik az adott temetőt, nem emeltek ki koporsót, urnát. Ehhez egyébként is minden esetben kriptanyitási engedélyt kell kérniük. Tehát a szóban forgó kriptát sem nyitották ki, illetve nem adták el a sírhelyet.

Korábban, mintegy 10 évvel ezelőtt egy másik szigetvári temető kapott nyilvánosságot. Akkor ismeretlen eredetű csontokat, feltört kriptákat találtak a turbéki temetőben.

Helyi lakosok elmondása szerint évek óta hordták a kriptába a temető alkalmazottai azokat az exhumált csontokat, amelyek a felszámolt sírokból kerültek elő. A több mint három méter mély kriptában körülbelül két és fél méteres magasságban voltak csontok. Ugyanabban a temetőben később alig fért be egy elhunyt a családi kriptába, mert azt korábban már teletették koporsókkal - írta a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2700 dollárt fizettek ki egy iPhone-ért, amelyen elcsúszott a logó

2700 dollárt fizettek ki egy iPhone-ért, amelyen elcsúszott a logó

Nagyon ritka genetikai betegséggel küzd a 9 hónapos Bíborka, a szülők sorstársakat keresnek

Nagyon ritka genetikai betegséggel küzd a 9 hónapos Bíborka, a szülők sorstársakat keresnek

Bencze Ágnes orvos a Fülkében: A postcovidosok krónikus fáradtságára nincs speciális gyógyszer

Bencze Ágnes orvos a Fülkében: A postcovidosok krónikus fáradtságára nincs speciális gyógyszer