szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lakás most 165 négyzetméter. Havi 64 ezerért. Vagy kevesebbért.

A Safari Club elnöke a Halászbástyához közeli Országház utcában jutott hozzá egy eredetileg 84 négyzetméteres, majd 165 négyzetméteres területűre növelt bérlakáshoz. Az önkormányzat tájékoztatása szerint kevesebb mint 64 ezer forintért havonta – írja a 24.hu.

Halmágyi-Takács István, a Safari Club elnöke, az elmúlt években többször is szerepelt a hírekben, például akkor, amikor kitüntette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, Semjén pedig tiszteletbeli tagságot kapott a szervezetnél. 2018-ban Semjén az Országházban látta vendégül Halmágyi-Takács Istvánt.

Az ingatlan eredetileg 84 négyzetméteres volt, amit két ütemben 165 négyzetméterre bővítettek, az adatok szerint a lakást 2010 decemberében cserével tudta megszerezni a vadászati szervezet vezetője és felesége. Veres Dávid, az I. kerület független önkormányzati képviselője kikérte az adatokat az önkormányzattól, itt derült ki, hogy az ingatlant 84 négyzetméteresként tartják nyilván, amiért nem is 64 ezer, hanem mindössze havonta 32 ezer forintot kell fizetni.

Halmágyi-Takács azt mondta, az önkormányzat tudja megmondani, hogyan számolja a lakbért. De – tette hozzá – ő a beépítés lehetőségéért is komoly összeget fizetett, aztán ő finanszírozta az építkezést is, ráadásul úgy, hogy mindez aztán az önkormányzat vagyonát gyarapítja. A vadászklub elnöke a beszélgetés során nem említette, hogy többet fizetne 32 ezernél.

Az önkormányzat azt mondta, nem igaz az, hogy 84 négyzetméteresként tartanák nyilván a lakást, és az sem igaz, hogy a tetőtér beépítésével nem emelték a bérleti díjat. Azóta – mint írták – valamivel kevesebb mint 64 ezer forint a bérleti díj. Mindez azért érdekes, mert Veres Dáviddal még azt közölték, hogy a lakás 84 négyzetméteres, és 32 ezer forint a havi bérleti díja, ráadásul a városházán található aktában sem szerepelt a megemelt összeg.

„Ez a bérleti díj az önkormányzati bérlakások piacán egyáltalán nem minősül alacsony összegnek. Ezeket a lakásokat nem lehet összevetni az ingatlan.com-on található lakásokkal” – mondták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!