szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Galambos Lajos szerint a vádhatóság hibát vétett.

Két év, négy halasztás és két érdemi tárgyalás után hétfő reggel újraindult Galambos Lajos büntetőpere – írja a Blikk. A zenészt 30 milliós áram-, víz- és gázlopással gyanúsítják, ami miatt korábban 125 napot ült rács mögött. Az iratanyag több mint 56 ezer oldal.

Az ügyben bírót váltottak, az eddigi bírót ugyanis az Érdi Járásbíróság elnökévé nevezték ki. A vád ismertetése közben volt fennakadás: Lajcsi az első adandó alkalommal észrevételt tett – egyes tudósítás szerint kiabálva –, amikor a bíró felolvasta a korábban tett vallomását. Az észrevételt Lajcsi később visszavonta, de azt mondta,

borzasztó volt végighallgatni az aljas vádakat, a feleségem nem 94 óta a bűntársam, öt évvel később, 1998-ban ismertem meg. A vádhatóság, remélem, korrigálja ezeket az eljárási hibákat.

A tudósítás szerint az ügyvéd elnézést kért Lajcsi viselkedéséért, a bíró pedig felszólította, ne minősítse a bíróságot.

(Kapcsolt képünk nem a mai tárgyaláson készült.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!