szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szarvas Koppány Bendegúz a parlament előtti decemberi tüntetéseken dobálta meg a rendőröket az ügyészség szerint.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként Szarvas Koppány Bendegúzt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség – közölte az ügyészség. 

Mint írták, Szarvas 2018. december 12-én és 13-án a parlament előtti tüntetéseken a rendőrsorfal irányába célzottan eldobott egy nem azonosítható tárgyat, és meggyújtott több füstképző eszközt, amely a rendőrök látásának és légzésének megnehezítésével akadályozta a létesítménybiztosítási feladatok ellátását.

Az ügyészség szerint Szarvas ezentől a rendőrsorfal felé fújt egy 400 ml-es kapszacinoid hatóanyagú tartalmú könnygázszóró palackkal, majd ugyanezen rendőrök irányába célzottan eldobott egy szikrázó tárgyat, amellyel eltalált egy a rendőri csapaterőben szolgálatot teljesítő rendőrt.

Szarvas Koppány Bendegúz jelenleg a Momentum Mozgalom tagja, a 2018-as országgyűlési választásokon képviselő-jelölt is volt, korábban viszont a Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezetének országos elnöke volt.

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentésére indult nyomozás. Szarvas Koppány Bendegúz a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett.

A gyanúsításban megjelölt bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megjött a tájékoztatás: a jövő héten adják be a most elmaradt AstraZeneca-oltásokat

Megjött a tájékoztatás: a jövő héten adják be a most elmaradt AstraZeneca-oltásokat

Fauci: Ezt a 9 helyet kerüljük el a koronavírus-járvány idején

Fauci: Ezt a 9 helyet kerüljük el a koronavírus-járvány idején

Véget ért a sztrájk a Continental makói üzemében

Véget ért a sztrájk a Continental makói üzemében