szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A két terjesztővel együtt három vásárlót, illetve a dílerek dílerét is elfogták.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai felderítették, hogy a 40 éves D. Norbert miskolci lakos – aki korábban már többször került a hatóság látókörébe kábítószeres ügyek miatt – és társa, a 38 éves P. Károly kazincbarcikai lakos évek óta Budapesten vásárolnak drogot, amelyet aztán kiporciózva értékesítenek tovább Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A rendőrök megtudták, hogy a két férfi május 11-én ismét a fővárosba utazik, hogy amfetamint vásároljon, ezért összehangolt akciót szerveztek az elfogásukra.

A férfiak egy IX. kerületi társasházhoz hajtottak, ahová P. Károly néhány percre bement, majd D. Norberttel együtt visszautazott annak miskolci lakásához. Onnan már külön folytatták útjukat. P. Károlyt a rendőrök néhány perc múlva intézkedés alá vonták, autója átvizsgálásakor amfetamint találtak nála.

Közben egy másik egység D. Norbertet követte. Miután három embernek is drogot adott el, D. Norberttel együtt a vásárlókat is elfogták a nyomozók. D. Norbert nadrágzsebéből 16 alufóliacsomagba kiporciózott amfetamin került elő.

A nyomozók átkutatták a két kereskedő lakását is, ahol további speedet, csekély mennyiségű marihuánát és egyéb tárgyi bizonyítékokat találtak. Az akció során összesen körülbelül 200 gramm amfetamint, valamint 10 gramm marihuánát foglaltak le.

Az NNI felderítői beazonosították azt a férfit is, akitől D. Norbert és P. Károly a IX. kerületben beszerezte a drogot. B. Gergely 37 éves budapesti lakost május 12-én reggel fogták el, lakásában kábítószergyanús anyagot találtak.

A szabadlábon védekező három vásárlót kábítószer-birtoklás megalapozott gyanúja miatt, D. Norbertet, P. Károlyt és B. Gergelyt kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrök bűnügyi őrizetbe vették őket, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bartók-darab nevét vette fel az Alapjogvédő Iroda

Bartók-darab nevét vette fel az Alapjogvédő Iroda

Hibának tűnhet, de funkció: a YouTube-on máshogy kell beletekerni a videókba

Hibának tűnhet, de funkció: a YouTube-on máshogy kell beletekerni a videókba

Jobban sújtja a bevándorlók munkahelyeit a koronavírus,  Magyarország viszont a kivételek között

Jobban sújtja a bevándorlók munkahelyeit a koronavírus, Magyarország viszont a kivételek között