szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mintegy húszezer oldalnyi anyag gyűlt össze.

Befejezte a nyomozást a rendőrség a soroksári kocogó nő, Kardosné Gyurik Krisztina megölésével kapcsolatban - közölte a rendőrség a honlapján.

A 36 éves nőre futás közben támadtak rá 2013. szeptember 25-én este. Holttestére több órás kutatást követően, nyomkövető kutya segítségével találtak rá Soroksáron, egy fás-bokros területen. A kiskorú gyermeket nevelő családanyával az orvosszakértői vélemény alapján különös kegyetlenséggel végzett a tettes.

A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdte meg, majd az akkor az ORFK, jelenleg a Készenléti Rendőrség alárendeltségében működő Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály vette át.

A több mint öt évig tartó, minden részletre kiterjedő, aprólékos nyomozás során a rendőrök 391 tanút hallgattak ki, több mint 1500 DNS-mintát vizsgáltattak meg. A korábban személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt a hatóság előtt ismert – a gyilkosság helyszínéhez valamilyen módon kapcsolható – elkövetőket is sorra vették a nyomozók.

Így került képbe 2018 őszén az akkor büntetés-végrehajtási intézetben fogva tartott, a bűncselekmény elkövetésekor 35 éves R. Szilveszter. Az áttörést a genetikai vizsgálat hozta. A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ a férfi DNS-ét összevetette a helyszínen rögzített genetikai anyagmaradványokkal, ami az egyéb rendelkezésre álló bizonyítékokkal együtt a férfi személyével szemben egyértelműen megalapozta a gyanút.

A gyanú szerint R. Szilveszter aljas indokból, különös kegyetlenséggel ölte meg a védtelen családanyát.

A nyomozást a KR Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály befejezte, a keletkezett, mintegy húszezer oldalnyi ügyiratot a Fővárosi Főügyészségnek pénteken meg is küldték.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A hét közepéig kitart a meleg nyárutó

A hét közepéig kitart a meleg nyárutó

Elfogták az embert, aki mérget küldhetett Trumpnak

Elfogták az embert, aki mérget küldhetett Trumpnak

Amikor magyar gyerekek éheztek, külföldről jött a segítség

Amikor magyar gyerekek éheztek, külföldről jött a segítség