szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Három és fél év fegyházbüntetést kapott a férfi, aki késsel fenyegetőzve pakolta ki egy józsefvárosi dohánybolt kasszáját.

Ahogy kedden megírtuk, egy járókelő segítségével sikerült gyorsan elfogni azt a férfit, aki hétfő este kirabolt egy trafikot a főváros VIII. kerületében, a Práter utcában.

A vád szerint a 21 éves férfi a helyiségbe lépve felszólította a pénztárost, hogy adja át neki a bevételt. Amikor a nő ezt megtagadta, a férfi elővett egy kést, és azzal fenyegetőzve a pénztár mögé ment, kivette a kasszából a benne található pénzt és elmenekült. Egy másik férfi – egy fotós – a bolt előtt észlelte a távozó terheltet, követni kezdte, és értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül elfogták a rablót.

Csak cigarettáért ment, végül rablót üldözött egy fotós

A Práter utcától az Üllői útig kergette a rablót, akit aztán a rendőrök gyorsan elfogtak.

A Budapesti VIII. kerületi ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt egy napon belül bíróság elé állította a férfit, amely bűnösnek mondta ki. Három év 6 hónap fegyházbüntetésre, valamint 4 év közügyektől eltiltásra ítélték.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész és a vádlott tudomásul vette, a védő 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A bíróság – ügyészi indítvány ellenére – a vádlott letartóztatását nem rendelte el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gombapincében termesztett kannabiszt

Gombapincében termesztett kannabiszt

Helena Dalli: Sajnálatos, hogy nem minden uniós tagállam vesz részt az Isztambuli egyezményben

Helena Dalli: Sajnálatos, hogy nem minden uniós tagállam vesz részt az Isztambuli egyezményben

Egy szál pólóban, majdnem 300-zal száguldott az autópályán egy 19 éves motoros Angliában

Egy szál pólóban, majdnem 300-zal száguldott az autópályán egy 19 éves motoros Angliában